Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

‘Ell la recolliria. Ajuda’l!’, la nova campanya de Salou de recollida de deposicions de gossos, per reforçar els comportaments cívics

dimecres 10 agost 2022

La iniciativa, organitzada per l'Ajuntament de Salou, a través de l’àrea de Sanitat i Salut Pública, també destaca les responsabilitats dels propietaris, com el fet de posar el microxip a les mascotes; censar-les; i penjar-los-hi la placa identificativa

Cal recordar que, segons l’Ordenança Cívica, és obligatori recollir les deposicions a la via pública. En cas de no fer-ho, se sancionarà, amb una multa d’entre 100 i 400 euros

 

L’Ajuntament de Salou, a través de l’àrea de Sanitat i Salut Pública, ha posat en marxa una nova campanya de recollida de deposicions de gossos a la via pública, amb el lema “Ell la recolliria. Ajuda’l!”, per reforçar els comportaments cívics; i recordar, també, les responsabilitats de la tinença de mascotes.

La iniciativa informa de la sanció, en cas de no recollir els excrements dels gossos/es, que és d’entre 100 i 400 euros, segons l’Ordenança Cívica, article número 15-15.2.

S’han repartit díptics a la ciutadania, i s’han col·locat cartells informatius pel municipi.

Així mateix, en col·laboració amb el departament de Protecció Civil de l’Ajuntament, s’han destinat 5 agents cívics per informar la població dels comportaments cívics. Es tracta de persones majors de 52 d’anys, que es trobaven en situació d’atur. Una d’elles ha estat escollit a través d’un Pla d’Ocupació Local de 2021; i les altres, gràcies a la subvenció de la Generalitat, mitjançant els plans de treball i formació.

L’alcalde Pere Granados ha valorat positivament “el fet de posar en marxa una nova campanya de conscienciació i sensibilització ciutadana vers l’obligatorietat de recollir les deposicions de les nostres mascotes i sobre els deures dels propietaris, per tal de garantir el bon estat de neteja de la via pública i la qualitat de vida de les persones”.

Per la seva banda, la regidora de Sanitat i Salut Pública, Beatriz Morer, ha explicat que “iniciem aquesta campanya amb la intenció d'aconseguir que la ciutat estigui més neta i presenti un estat òptim d'higiene”; i, ha afegit, “esperem que, a poc a poc, vagi calant als nostres veïns i veïnes el fet que tots som responsables de mantenir els carrers en bones condicions”.

 

Les responsabilitats de la tinença de gossos

El díptic recorda a la ciutadania les responsabilitats dels propietaris, com són el fet de posar el microxip a les mascotes; censar-les; i penjar-los-hi la placa identificativa.

Per una banda, pel que fa al microxip, és fàcil de col·locar, indolor i per a tota la vida. Porta un número personal irrepetible que relaciona les dades de l’animal amb les del seu propietari. I, en cas de pèrdua del gos, cal trucar la Policia Local, al telèfon 977 30 92 12, per tal de facilitar la seva cerca.

D’altra banda, cal censar la mascota a l’Ajuntament, en un termini de tres mesos, des del naixement i/o l’adquisició de l’animal. A més, en un termini de 30 dies, cal comunicar les modificacions, com el canvi de titularitat, la residència i/o la defunció, entre d’altres circumstàncies.

Per últim, un cop censat l’animal, caldrà col·locar-li la placa identificativa que es proporcionarà als propietaris, amb el número de registre del cens, el seu nom i un telèfon de contacte. Aquesta xapa, caldrà portar-la de forma visible.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

CARTELL GOSSOS.jpg
GOSSOS (5).jpg
GOSSOS (1).jpg
GOSSOS (2).jpg
GOSSOS (3).jpg
GOSSOS (6).jpg
GOSSOS (7).jpg
GOSSOS (8).jpg
GOSSOS (11).jpg

Document Actions