Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

‘La Pasión’ del restaurant La Pasión, degustació guanyadora de Gastrotour Salou 2012 per votació popular

Els restaurants Le Provençal i La Morera guanyen el segon i tercer premi, respectivament. Els 36 establiments adherits han servit més de 30.000 degustacions durant la primera edició d’aquesta ruta gastronòmica

dijous 31 maig 2012

Gastrotour Salou 2012 ha servit més de 30.000 degustacions. Aquest és el balanç “molt positiu” que s’ha donat a conèixer avui per part dels integrants de l’organització, així com els restauradors adherits a aquesta primera ruta que s’ha celebrat del 5 al 20 de maig. Avui, en el decurs d’un acte a l’Ajuntament de Salou, presidit per l’alcalde Pere Granados; la regidora de Comerç i Promoció, Reyes Pino; i el president de l’Associació de Comerciants i Empresaris de Salou, Julio Vilaplana, s’han lliurat els premis als establiments que han ocupat les tres primeres posicions del rànquing de votacions.

El premi a la primera millor degustació de Gastrotour Salou 2012 ha estat atorgat al Restaurant La Pasión, per la seva degustació que porta el mateix nom basada en un tall de turbot sobre mus de bacallà amb vinagreta de festucs i llitet cruixent de llagostins. Pel que fa al segon premi, aquest ha estat per al Restaurant Le Provençal amb la seva degustació “Núvol de maig”, un caprici d’arròs sucós en tinta de calamar amb full de formatge i niu de porro.

I, finalment, el premi a la tercera millor degustació de Gastrotour Salou 2012 ha estat per al Restaurant La Morera amb la seva proposta “Carxofa en dues textures” amb carxofa, crispi de pernil ibèric, escumós de shitake i el seu rovell calent. Aquests resultats s’han obtingut computat conjuntament els vots registrats a través de la pàgina web així com les paperetes recollides a les diferents urnes.

La resta d’establiments han rebut els certificats acreditatius de la seva participació a Gastrotour Salou 2012. Des de l’Ajuntament, després de felicitar els guanyadors i a tots els participants, es valora molt positivament la iniciativa i s’ha assegurat que amb les xifres en mà aquestes són molt significatives de l’èxit que ha obtingut la primera edició de Gastrotour Salou 2012 i que l’organització espera incrementar en properes edicions.

"Us felicito a tots per la bona feina ja que arribar a les 30.000 degustacions era una xifra impensable. Penseu que la gastronomia en si mateixa és un producte turístic que cal ofertar-lo i per això hem de seguir treballar plegats”, ha afirmat Pere Granados, alcalde de Salou, durant la seva intervenció. Per la seva part, M. de los Reyes Pino, regidora de Comerç i Promoció ha afirmat que “Salou és un indret on es demostra que hi ha grans professionals i on es pot també dur a terme turisme gastronòmic.  En aquesta edició s'ha deixat el llistó molt alt i n'estem molt satisfets”.

Per últim, Juli Vilaplana, president de l’Associació de Comerciants i Empresaris de Salou ha afirmat que “amb Gastrotour hem demostrat que podem promocionar Salou fora de temporada alta i he de seguir aprofitant les sinergies que hem creat entre Ajuntament, comerciants, hoteleres... entre tots hem d'aprofitar-ho per generar dinamisme”.

Una altra dada rellevant que reforça aquesta bona acollida de la ruta és que la web www.gastrotoursalou.com ha comptat, en només 15 dies, amb més de 45.000 visites, això suposa una mitjana de 3.000 visites al dia aproximadament. A més, ha significat també un moviment constant a les xarxes socials cosa que demostra l’alt grau d’interès que ha despertat aquesta ruta de degustacions.

Però no només això, en el primer cap de setmana de l’esdeveniment es van exhaurir els desplegables en molts dels establiments, fet que va obligar a editar 10.000 unitats més d’aquesta guia de la ruta sumades a les també 10.000 unitats inicials. I encara una darrera dada: L’organització es mostra plenament satisfeta pels resultats obtinguts i per la implicació de la gent, no només del municipi sinó també de nombroses poblacions veïnes que s’han desplaçat fins a Salou al llarg d’aquests 15 dies.

Galeria d'imatges

Entrega_Guardons_Gastrotour_Salou_2012_056.jpg
tres_primers.JPG
premsa.JPG
tres_primers.JPG

Document Actions