Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

‘Sabor Salou’ torna del 15 al 17 de març amb més expositors i activitats

Eduard Xatruch, membre de elBulli Foundation i propietari del Restaurant Compartir, tallarà la cinta inaugural de l’esdeveniment

dimecres 06 març 2013

El Passeig Jaume I tornarà a acollir ‘Sabor Salou’ del 15 al 17 de març de 2013. Aquesta tercera edició de l’esdeveniment que s’ha convertit ja en la trobada gastronòmica de referència a la Costa Daurada, pretén promoure la gastronomia, els productes tradicionals i les denominacions d’origen i de qualitat. Els principals objectius són crear un producte que contribueixi a la qualitat i a la diversitat de l’oferta turística del municipi de Salou i posicionar-lo com a referent del turisme gastronòmic. Durant tres dies, els visitants hi trobaran restauradors del municipi i productes artesanals de poblacions del voltant i d’arreu de Catalunya; podran degustar la seva gastronomia; adquirir productes i participar en diverses activitats.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha assegurat que “a Salou busquem contínuament una especialització, buscar nous atractius per atreure més visitants i, en aquest sentit, ja fa anys que vam assolir la marca de destinació de turisme familiar; recentment hem aconseguit la de turisme esportiu i amb accions com la de Sabor Salou també busquem el reconeixement com a ciutat amb una gran gastronomia”.

En aquesta tercera edició, els visitants podran recórrer al voltant d’una seixantena d’estands. Es tracta doncs d’un increment significatiu respecte en passades edicions ja que la majoria de restauradors participants en edicions anteriors repeteixen, mentre que molts altres que no hi havien format part anteriorment tampoc s’ho han volgut perdre. Es pot consultar el llistat complet d’expositors a www.saborsalou.com

La regidora de Participació Ciutadana, Mª José Rodríguez, ha volgut agrair el gran esforç i implicació de les empreses que hi participen, i molt especialment als empresaris de Salou que, cada cop creuen més en aquesta acció com així es demostra amb un notable increment de la seva participació.

Tant des de l’Ajuntament de Salou com de la direcció tècnica d’aquest esdeveniment consideren molt positiu l’increment considerable de peticions de participar-hi per part d’empreses vinculades al sector gastronòmic i dels vins i caves. Això demostra, que les dues primeres edicions van comptar amb un alt grau d’acceptació per part dels visitants, però també dels expositors que hi van ser presents, doncs un alt percentatge d’aquests en repeteixen participació. Cal destacar que en la passada edició, es van servir més de 25.000 degustacions amb un increment considerable del nombre de visitants que al llarg dels tres dies van passar per la fira.

 

La inauguració

Com cada any, la inauguració oficial de l’esdeveniment tindrà lloc el proper divendres 15 de març, a les 18 hores. Després que en les dues edicions anteriors fossin Sergi Arola (xef) i Rafael Anson (president de l’Academia Española de Gastronomía) els encarregats de tallar la cinta inaugural, enguany, Eduard Xatruch, membre de elBulli Foundation i propietari del Restaurant Compartir no ha volgut declinar la invitació del consistori i participarà, conjuntament amb Pere Granados, alcalde de Salou, i M. José Rodríguez, regidora adjunta a Participació Ciutadana; així com amb la resta d’autoritats presents, en l’acte inaugural d’aquesta tercera edició i el posterior recorregut per tots els estands.

Durant els dies de la fira també coincidirà en el passeig una nova edició de la Fira Fora Stocks organitzada per l’Associació de comerciants 365 dies obert tot l’any i la regidoria de Comerç de l’Ajuntament.

Pack degustació i activitats diverses

‘Sabor Salou’ obrirà les seves portes el divendres 15 de març des de les 5 de la tarda fins a les 10 de la nit; dissabte d’11 del matí a 10 de la nit i diumenge d’11 del matí fins a les 8 del vespre. El públic podrà adquirir un “pack degustació” per un preu de 5€, mitjançant el qual se li farà entrega de 3 fitxes degustació, una butlleta per a participar en el sorteig final d’un lot de productes i una copa de vidre. Cal destacar, que les primeres 500 persones que cada dia adquireixin el pack degustació, obtindran la copa de vidre edició limitada, serigrafiada amb la imatge d’aquest esdeveniment. A més, al comprar el “pack degustació” el públic present a l’esdeveniment podrà participar en un sorteig d’un lot de productes ‘Sabor Salou’.

Al llarg dels propers dies tindran lloc diverses activitats i promocions a través de la pàgina web de l’esdeveniment (www.saborsalou.com) i dels seus perfils de Facebook (Sabor Salou) i Twitter (@saborsalou) en què els participants podran guanyar packs degustació dobles.

 

Les activitats

Durant els tres dies d’esdeveniment, i com en passades edicions, també hi haurà instal·lada una carpa central on hi tindran lloc diverses activitats gratuïtes tals com maridatges, tast de vins i tes, tallers, xerrades informatives, demostracions culinàries, una mostra en directe del ronqueig d’una tonyina, etc. El visitant trobarà tota la informació al respecte – horaris, breu descripció de l’activitat, aforament, etc.- a la web www.saborsalou.com

Aquestes activitats són de caràcter gratuït. Degut a l’èxit d’aquestes activitats en les darreres edicions, enguany ha canviat el sistema per a participar-hi. Per tal de facilitar una major afluència, rotació i participació dels visitants a les diferents activitats, no hi haurà inscripcions prèvies, sinó que l’aforament s’omplirà conforme vagin arribant els participants.

 

Les activitats programades són les següents:

Divendres 16 de març:

18:00h. Inauguració oficial a càrrec d’Eduard Xatruch, membre de elBulli Foundation i propietari del Restaurant Compartir.

20:00h. Ronqueig de tonyina per part del Grup Balfegó.

Dissabte 17 de març:

11:00h. Iniciació al Tast d'olis a càrrec de la Cooperativa de Vila-seca

17:00h. Tast de vins per part de la Vinícola de Nulles.   

19:00h. Taller de Gintònics per part del Restaurant Portofino.

 

Diumenge 18 de març:

12:00h. Taller de cuina italiana per als més petits per part del Restaurant Portofino.

 

A més d’aquestes activitats previstes a la carpa central, són moltes les entitats del municipi que també han volgut donar suport a Sabor Salou 2013 i que hi participaran a través de les seves actuacions al llarg dels tres dies de fira. Així, comptarem també amb la presència de la colla castellera La Global, el Ball de Bastons, el grup de batucada Atavaladors, els gegants, i la Morena.

 

Les fotos de ‘Sabor Salou’ tenen premi

Com en altres edicions, Sabor Salou torna  aposar en marxa un concurs fotogràfic entre totes les persones que al llarg dels tres dies visitin en un moment o altre l’espai i en capturin imatges.

Enguany, com a novetat aquest concurs s’emmarca dins la plataforma Instagram. Participar-hi és molt fàcil, només cal etiquetar les teves fotos de l’esdeveniment amb el hashtag ‘Sabor Salou’. A canvi, totes les persones que hi participin podran entrar a forma part del sorteig d’un lot de productes ‘Sabor Salou’.

Galeria d'imatges

DSCN0104.JPG
DSCN0104.JPG

Document Actions