Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

“Claus econòmiques per anticipar-se al futur”, eix central de la XII Jornada Gresol a Salou

En aquesta nova edició de la trobada empresarial, el dinar col·loqui pren una especial rellevància ja que serà el moment de la presentació del projecte BCN World a tota la comunitat empresarial per part del seu president, Xavier Adserà

dimarts 24 setembre 2013

La Fundació Gresol celebrarà el proper dimecres, 16 d’octubre, al Teatre Auditori de Salou (TAS) la XII Jornada Gresol, una trobada que reuneix al col·lectiu d’empresaris, directius i a la societat civil de les comarques de Tarragona amb l’objectiu d’oferir un espai per a la reflexió i el debat, amb la intenció de posar a disposició dels assistents un programa que, un any més, compta amb la participació de destacades personalitats que ajudaran a conèixer les claus econòmiques per anticipar-se al futur.

De nou, la Jornada Gresol, pretén actuar com a plataforma per aglutinar el nostre teixit empresarial i, junts, trobar les eines i camins per fer front al present i al futur. L’objectiu és extreure conclusions que ens serveixin per dinamitzar les nostres empreses i, entre tots, poder engegar de nou el motor de la reactivació econòmica.

Enguany destaca especialment el tradicional dinar col·loqui, ja que serà l’espai escollit per presentar els detalls de la primera fase del projecte BCN World.

Durant la roda de premsa de presentació de l’esdeveniment, celebrada avui a l’Ajuntament de Salou, l’alcalde del municipi, Pere Granados, s'ha mostrat molt satisfet perquè la Fundació Gresol hagi escollit el municipi com a punt neuràlgic d'aquesta trobada  i ha manifestat que "en aquestes jornades es vol transmetre amb ponents de primer ordre vinculats al món de l'empresa i el coneixement les claus pel que fa a dues grans oportunitats de futur per a l'empresariat com són el nou escenari amb el turisme xinès com a punt destacat i el projecte del BCN World, entre d'altres".

El programa

La Jornada s’iniciarà a les 9 hores amb l’acte inaugural i s’estructurarà a continuació en un seguit de taules que versaran sobre economia, món acadèmic i món empresarial, a més d’una conferència centrada en l’evolució econòmica de Xina i oportunitats de negoci.

Així doncs, després de l’acte inaugural, s’iniciarà la taula econòmica que sota el títol ‘On som i on hem d’anar’ farà una interessant radiografia del context econòmic actual, així com de l’escenari que es dibuixa en un futur pròxim.

La taula acadèmica serà la segona que se celebrarà i tindrà lloc a les 11:45 hores, just després de la pausa per al cafè. Portarà per títol ‘La Internacionalització de les empreses en el marc actual’ i, a través de destacats acadèmics d’importants universitats i escoles de negoci, facilitarà als empresaris coneixements a tenir en compte a l’hora d’iniciar la seva aventura en mercats foranis.

A les 13:15 hores tindrà lloc la conferència ‘Evolució econòmica de Xina i oportunitats de negoci, en especial al sector turístic’ per part del diplomàtic i ambaixador Eugeni Bregolat.

La darrera de les taules, l’empresarial, se celebrarà ja per la tarda, i es titularà ‘Claus empresarials per anticipar-se al futur’. A continuació, per tal de finalitzar la XII Jornada Gresol, ja només restarà celebrar l’acte de cloenda.

 

Dinar col·loqui i projecte BCN World

Com en cada edició de les jornades, el dinar on hi participaran els empresaris inscrits a aquest esdeveniment així com els ponents participants en les diferents taules de debat, tindrà una estructura de col·loqui on es pretén fomentar el debat i la interacció entre tots els assistents. En aquesta XII Jornada Gresol, el dinar col·loqui pren una especial rellevància ja que, com hem esmentat amb anterioritat, serà el moment de la presentació del projecte BCN World a tota la comunitat empresarial. Serà el seu president, Xavier Adserà, la persona encarregada d’aportar els detalls d’aquest gran macrocomplex de la Costa Daurada. També destaca la presència i participació en aquesta taula, acompanyant a Adserà, del conseller d’Economia i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Andreu Mas-Colell. Josep Poblet, president de la Diputació de Tarragona, serà l’encarregat de moderar i presentar aquest espai.

 

Un ampli llistat de prestigiosos ponents i autoritats

Fins al moment, aquest és el llistat de personalitats que formen part del programa de la XII Jornada Gresol i que intervindran en les diferents taules programades:

Albert Abelló. President de la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Tarragona

Xavier Adserà. President de BCN World

Antonio Argandoña. Professor d’economia d’IESE Business School

Eugeni Bregolat. Diplomàtic i ambaixador

Xavier Brossa. PriceWaterhouseCoopers

Emili Cuatrecasas. Cuatrecasas, Gonçalves Pereira Advocats

Marta Espasa. Professora titular del Departament d’Economia Pública, Economia Política i Economia Espanyola de la Universitat de Barcelona

Jose Maria Gay de Liébana. Professor titular d’Economia Financera i Comptabilitat, Universitat de Barcelona

Pere Granados. Alcalde de Salou

Francesc Homs. President de FERSA

Guillem López Casasnovas. Catedràtic d’Economia de la UPF i Conseller del Banc d’Espanya

Josep M. Lozano. Professor Departament de Ciències Socials d’ESADE

Artur Mas. President de la Generalitat de Catalunya

Andreu Mas-Colell. Conseller d’Economia i Coneixement de la Generalitat de Catalunya

Josep Poblet. President de la Diputació de Tarragona

Antoni Pont. President de la Fundació Gresol

Pere Segarra. Universitat Rovira i Virgili (URV)

Amadeo Serra. Director Àrea de programes Internacionals d’ESIC a Catalunya

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

rdp.JPG
rdp.JPG

Document Actions