Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

27 alumnes de l’Escola Municipal de música de Salou canten al Fòrum de Barcelona pel 20è aniversari de l’ACEM

La cantata infantil, que tindrà el lloc el diumenge 17 de març, es titula “El nen enamorat de la lluna”

dimecres 13 març 2013

27 alumnes de l’Escola Municipal de  música de Salou  participaran a la cantata infantil “El nen enamorat de la lluna” organitzada per l’Associació Catalana d’Escoles de Música i Dansa (ACEM) amb motiu del seu 20è aniversari. Aquest esdeveniment tindrà lloc el proper diumenge 17 de març al l’Auditori Gran del Parc del Fòrum de Barcelona.

En total, gairebé 2.500 alumnes d’escoles de música d’arreu de Catalunya s’aplegaran en aquesta gran cantata a l’aire lliure. Tots els alumnes que hi participen tenen entre quatre i vuit anys. Degut al volum d’alumnes que s’hi han inscrit, la cantata es dividirà en tres sessions durant el dia:

- primera sessió a les 11:00h del matí

- segona sessió a les 13:30h del migdia

- tercera sessió a les 16:30h de la tarda

L’ACEM preveu que unes 5.000 persones, entre familiars dels alumnes i autoritats, assisteixin durant tot el dia com a públic en aquesta cantata infantil.

La cantata està formada per 6 cançons que van acompanyades d’una història que fa de fil conductor. Aquesta història, d’un nen que s’enamora de la lluna, està creada per l’autor de les lletres de les cançons de l’espectacle, Manel Justícia, qui també ha dissenyat el cartell del 20è aniversari de l’ACEM i també és qui ha creat el conte de la cantata. Les veus dels alumnes aniran acompanyades  d’un quartet de músics: trompeta (Òscar Latorre), piano (Manel Ruiz), baix elèctric (Jordi Ruiz) i bateria (Xavier Matamala). Pel que fa a la música, és una creació de Xavier Matamala.

El dia de la cantata l’ACEM posarà en venda el conte, de l’editorial Zenobita, acompanyat d’un CD amb la versió teatralitzada de la cantata i les partitures de les cançons amb els acords de guitarra. Les cançons enregistrades al CD són cantades per alumnes de l’Escola Municipal de Música d’Olesa de Montserrat. La gravació del CD ha estat possible gràcies a la col·laboració de l’ESMUC.

L’Associació Catalana d’Escoles de Música i Dansa porta 20 anys treballant per la promoció i la impulsió de projectes d’educació artística per a les escoles associades, així com també s’encarrega d’assessorar i orientar als equips directius de les escoles pel que fa a la seva gestió. L’ACEM ha aconseguit crear una gran xarxa entre les més de 100 escoles de música de Catalunya que hi estan associades organitzant trobades, activitats i intercanvis.

Galeria d'imatges

images.jpg

Document Actions