Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

6a Marató de donació de sang de Salou

dimecres 04 novembre 2009

El Banc de Sang i Teixits promou diverses actuacions dirigides a fomentar les donacions de sang per aconseguir l'autosuficiència. Una de les activitats, que es va iniciar l'abril del 2002, ha estat la realització d'una campanya itinerant de Maratons de Donació de Sang, que es va començar fent en 12 poblacions catalanes durant el primer any, i a dia d'avui son una seixantena les poblacions de tota Catalunya que se sumen a aquesta iniciativa.

Conjuntament amb l'Ajuntament de Salou i l'Associació de Donants de Sang del Tarragonès, s'ha previst que el proper dissabte 21 de novembre de 2009, de 10h del matí a 10h del vespre (ininterrompudament), es puguin realitzar donacions de sang al Teatre Auditori de Salou. L'objectiu d'aquest acte és sensibilitzar sobre la necessitat de prendre costum de donar sang, captar nous donants i aconseguir així un important nombre de donacions durant aquesta jornada.

La comissió organitzadora treballa per compaginar la donació de sang amb una jornada festiva. D'ençà bastant temps i, seguint experiències anteriors que han resultat molt positives, s'han mantingut contactes amb entitats, institucions, empreses i particulars per demanar el seu suport i col·laboració en la difusió i en la possibilitat de realitzar un seguit d'activitats lúdiques mentre duri l'esdeveniment. Posarem el màxim de facilitats (activitats i actuacions, regals i sorteigs, espai lúdic per a la mainada, flexibilitat horària, refrigeri atractiu gratuït, espai cèntric, ambient agradable, ampli desplegament de mitjans...) per donar l'oportunitat als ciutadans de fer aquest gest solidari. Cal recordar que per donar sang a la Marató només cal tenir més de 18 anys i pesar 50 kg o més, i no cal anar en dejú.

Els/les responsables d'aquesta marató fan una crida a la participació de tothom en la preparació de l'esdeveniment, ja sigui aportant idees, ajudant a la difusió amb qualsevol iniciativa o preparant activitats. Si esteu interessats en participar-hi podeu posar-vos en contacte amb el telèfon 902 170 257 (Josep Maria Planella / Cristina Velasco).

Igualment, s'està treballant amb l'objectiu de batre un rècord de participació, la qual cosa només es pot aconseguir amb la implicació de tota la societat de Salou.

Document Actions