Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

9.000 esportistes participaran al torneig Mare Nostrum Cup 2024 a Salou

dijous 21 març 2024

La sala Jaume I de l'Ajuntament de Salou ha acollit, aquest dijous al matí, la presentació del prestigiós torneig Mare Nostrum Cup (MNC) Easter 2024. Considerat com el referent del futbol base a la Costa Daurada, aquest campionat esportiu – que celebrarà 1.200 partits en dos dies – arriba a la seva 22a edició, consolidant-se, així, com el més gran del sud d'Europa durant la setmana de Pasqua.

Des del dijous 28 de març fins al diumenge 31, un total de 464 equips competeixen en aquesta competició, distribuïts en 10 categories masculines i 4 femenines.

Organitzat per l'empresa Mare Nostrum Cup des de l'any 2000, el MNC Easter experimenta un creixement constant, superant totes les expectatives amb els seus 464 equips participants, enguany, una xifra que reflecteix un augment de 70 equips respecte de l'edició anterior i un salt impressionant de 130 equips, des de l'any 2022.

El CEO de MNC, Albert Viñas, en la roda de premsa, ha destacat que 'més que la quantitat, la nostra prioritat sempre ha estat la qualitat del torneig que és del territori. Estem orgullosos de la fidelitat demostrada pels clubs participants, al llarg dels anys'

El CEO de MNC, Albert Viñas, en la roda de premsa, ha destacat que "més que la quantitat, la nostra prioritat sempre ha estat la qualitat del torneig, que és del territori. Estem orgullosos de la fidelitat demostrada pels clubs participants, al llarg dels anys". Ha confessat que les xifres són boniques però difícils de gestionar, ja que impliquen 9 mil esportistes.

L'alcalde de Salou, per la seva banda, ha felicitat la iniciativa i ha agraït el fet que es triï el municipi per acollir un esdeveniment d'aquesta envergadura, ja que té un impacte econòmic que pot superar els 9 MEUR.

Pere Granados diu que aquest torneig s’integra, perfectament, en l'estratègia de turisme esportiu que pretén desestacionalitzar la temporada. Ha recordat que "el turisme esportiu va molt més enllà del que és estrictament la competició, perquè representa, també, benestar, salut i valors com l'esforç i la companyonia".

L'alcalde de Salou ha felicitat la iniciativa i ha agraït el fet que es triï el municipi per acollir un esdeveniment d'aquesta envergadura, ja que té un impacte econòmic que pot superar els 9 MEUR

L’alcalde ha manifestat el compromís del Govern local amb tots els esdeveniments esportius que, a banda de contribuir a generar pernoctacions en una temporada complicada, aquest torneig s’ha convertit en un referent, a nivell internacional, de captació d’esportistes.

Granados ha recordat que les persones que visiten Salou amb motiu d’aquest torneig “aporten molt” i solen gaudir dels productes turístics del municipi.

D’altra banda, la presidenta de la FEHT, Berta Cabré, ha dit que Mare Nostrum Cup ha demostrat ser una “organització fantàstica, que compleix tots els objectius que tenim com a destinació”, ja que és un torneig sostenible, solidari i inclusiu. El torneig, remarca Cabré, “ens permet mostrar les fortaleses de la nostra destinació i els valors que demostrem i que volem posar de manifest”.

Un dels altres intervinents, el regidor d'Esports, Yeray Moreno, també ha tingut paraules de felicitació perquè a banda d'inclusiu, aquest torneig, aconsegueix ser transversal i ajuda a desestacionalitzar la temporada.

10 mil persones, amb 40 mil pernoctacions enriqueixen Salou amb la seva presència. S’ocuparan vuit hotels i un ressort a la capital de la Costa Daurada

Cal remarcar que amb l'ampliació de les seves seus a 19 localitzacions diferents, el MNC2024 ofereix als participants la possibilitat de gaudir del millor futbol base en 50 camps tarragonins. Així mateix, 10 mil persones, amb 40 mil pernoctacions enriqueixen Salou amb la seva presència. S’ocuparan vuit hotels i un ressort a la capital de la Costa Daurada.

El Complex Esportiu Futbol Salou acull el nucli principal de la competició, incloent-hi les finals i la cerimònia de cloenda del diumenge. A més, Riudoms es manté com a subseu del campionat, donant suport al futbol femení, gràcies a l'aposta de l'Ajuntament i del club local.

Més enllà del futbol, els organitzadors inclouen l'anomenada "Experiència MNC" en l'agenda del MNC2024, oferint una sèrie d'actes principals com la desfilada inaugural al passeig Jaume I de Salou i espectacles especials protagonitzats per malabaristes de renom com Javi Freestyler, campió d'Espanya, Jose Ferreras i Paloma Freestyle. Així mateix, es manté l'acord amb PortAventura World, que permet als participants gaudir d'avantatges per visitar el parc temàtic, i s'introdueix la retransmissió de partits en streaming, a través de l'empresa Esports Plus TV.

 

Sostenibilitat i solidaritat

 

El compromís amb la sostenibilitat és una prioritat, optant per l'ús de l'app digital per evitar el consum de paper i distribuint botelles individuals per reduir l'ús d'ampolles i garrafes de plàstic. S’evita els plàstics i el paper.

A més, es destina el 100% de la recaptació de les entrades a la Cruyff Foundation, en una acció solidària que aporta 27.800 euros a l'Associació Swim for ELA i més de 8.000 euros a Càritas, com en les edicions anteriors.

 

Galeria d'imatges

RODA DE PREMSA TAULA.JPG

Document Actions