Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

La Corporació en ple aprova una declaració institucional de reconeixement a totes les víctimes de la violència

dimecres 30 maig 2018

En aquest sentit l’acord també reconeix i manifesta la seva solidaritat amb les víctimes “que de forma directe o indirecte han patit i pateixen les conseqüències del terrorisme”; i declara Salou com  “ciutat per la Pau i la no violència”

El ple de l’Ajuntament de Salou s’ha reunit avui en la sessió ordinària del mes de maig en la que s’han aprovat, entre d’altres aspectes la modificació puntual del POUM referent a l’aplicació de la regulació de la densitat hotelera segons el POUM vigent (modificat per la MP-40) al polígon d’actuació Cap Salou-14. (MP-100). La situació de l’àmbit objecte de la present modificació del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal, és a la zona del Cap Salou, al voltant de l’Església Sant Jordi. Limita al nord amb la Carretera de la Costa, a nord-est amb la carretera del far, i amb l’església de Sant Jordi, i a Sud amb terrenys privats edificats. La modificació que es proposa afecta a la densitat màxima d’habitacions que serà la resultant del compliment dels requisits i condicions tècniques establertes de general aplicació a aquests establiments i més tenint present el Pla Especial per a preservar els hàbitats de sorral i de la vegetació existent a la zona i proposant mesures correctores que en permetin la conservació. Aquest punt ha estat votat de manera unànime.

Un altre dels punts que s’ha sotmès a votació ha estat la ratificació d’un decret que sol·licita a la direcció general de comerç de la Generalitat que reconsideri la Modificació Puntual del POUM a la zona del Sector 04 Emprius Nord. Aquest acord ha rebut els 12 vots favorables del govern (CiU+PSC) i els 9 vots contraris de l’oposició.

El darrer dels punts referits als assumptes de gestió del territori i d’infraestructures de manteniment de la ciutat ha donat llum verda al text refós de la modificació del pla especial urbanístic d'actuació específica d’interès públic de caràcter esportiu al complex esportiu "Futbol Salou", la qual també s’ha aprovat per unanimitat. També s’ha aprovat el conveni entre l’Ajuntament de Salou i la Fundació Tarragona 2017 en el marc dels Jocs Mediterranis i també la denominació del pas públic peatonal que porta del carrer punta del Cavall a la Cala del Pinatell, tots dos acords per unanimitat.

Sis mocions

La primera, l’ha presentada el Grup Municipal del PP en la que demanava -després de l’anunci de la desaparició d’ETA després de 50 anys d’existència- que el ple de l’Ajuntament acordés erigir, en un espai públic del nostre municipi, un monument en homenatge a les víctimes d'ETA; a més d’agrair tant als Cossos i Forces de Seguretat de l'Estat com als jutges i fiscals, la seva la tasca en la lluita contra la banda terrorista. Aquesta moció només ha rebut els vots a favor del PP i de C’s, i no ha estat aprovada. 

La segona moció, presentada pel Grup Municipal Socialista –i on s’han introduït unes esmenes d’ERC- insta al Govern de la Generalitat a prorrogar, a través del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i de la Direcció General de Joventut, la Xarxa d’Impulsors del Programa de Garantia Juvenil a Catalunya o incorporar una figura similar a les mateixes entitats on estaven els Impulsors, com a mínim, durant el transcurs del Programa de Garantia Juvenil (2014-2020). A més d’instar a la Generalitat a destinar els recursos necessaris i suficients a polítiques d’intervenció directa sobre les persones joves, degut a que la Xarxa d’Impulsors no té sentit si no hi ha una cartera de serveis i uns recursos a oferir als i les joves. Aquesta moció ha rebut el suport unànime dels 21 regidors.

El debat de mocions ha continuat amb una tercera, presentada pel PP, en la que s’insta la Generalitat de Catalunya a mantenir l’actual sistema de repartiment de la recaptació de la taxa turística. Aquesta, ha estat rebutjada. La moció dels populars recull que des de l’any passat els ajuntaments catalans reben un 50% de la recaptació de la taxa turística en lloc del 30%, com a conseqüència d'una esmena de la Llei d'acompanyament dels Pressupostos 2017 que va ser aprovada pel Parlament de Catalunya i assenyala que “aquest mes hem tingut coneixement que la Generalitat vol tornar a modificar els canvis introduïts l'any passat en la recaptació de la taxa turística, fent marxa enrere a la mesura adoptada. I així ho ha posat de manifest el propi director general de Turisme de la Generalitat”. Aquesta moció ha rebut el suport dels 6 vots del PP i C’s i el vot contrari dels 15 regidors que conformen CiU, PSC, ERC i Gs. Pel que fa a Ciutadans, han presentat una moció relativa a la reinversió del superàvit pressupostari de l’exercici 2017 en la que demanen que s’inverteixi en l’ampliació de les places i de la temporalitat de contractes dels plans d’ocupació; en l’adequació de tots els immobles de titularitat municipal per a la total adaptació de les seves infraestructures; així com a la rehabilitació, reparació i millora d’infraestructures d’immobles propietat de l’ens local com la comissaria de Policia Local o el passadís del TAS. Aquesta moció tampoc no ha prosperat. Tan sola ha rebut el suport de C’S i PP. 

El PSC també ha presentat una altra moció en la que se sol·licita un canvi normatiu que permeti jugar al bingo a les llars de jubilats i jubilades i que per tant el al Govern de la Generalitat de Catalunya que modifiqui l’article 2.2 del Decret 86/2012 de 31 de juliol i que el bingo es consideri de caràcter social o amistós en les associacions o centres d’atenció a persones majors de 65 anys i en centres de persones amb discapacitat, per als majors d’edat, inscrits en els corresponents registres administratius i amb més de quatre anys d’antiguitat, entre d’altres aspectes. Aquesta moció ha rebut el suport de tots els partits i per tant s’ha aprovat per unanimitat.

La darrera de les mocions s’ha presentat amb caràcter institucional de tots els membres de la Corporació, i vol situar Salou com un municipi lliure de tota violència i a favor de la Pau. Així, la moció busca fer un explícit reconeixement i record a “totes les víctimes” tant d’actes violents com del terrorisme, inclosos tots els afectats, ferits i familiars que han patit i pateixen les conseqüències físiques i psicològiques; dedicant un espai a la seva memòria i homenatge a plaça de la Pau, amb la plantada d’un arbre per la Pau. La moció també ha acordat declarar el municipi de Salou com “ciutat per la Pau i la no violència”. L’acord de la moció també expressa “l’agraïment i suport a les autoritats i organitzacions internacionals, autoritats governamentals (de l’Estat espanyol, Generalitat de Catalunya i les CCAA), policials i judicials, que en la mateixa direcció i objectiu han lluitat i continuen combatent el terrorisme amb les armes de la democràcia i la llei, defensant els drets dels ciutadans i ciutadanes a la llibertat, la seguretat i a conviure en pau”. A més, el text de la moció manifesta també “el més sincer agraïment i suport a totes les organitzacions i associacions de víctimes que defensen la dignitat de tots els afectats pel terrorisme, i reivindiquen a la justícia i al govern de l’Estat que resolguin aquells centenars de crims i actes violents que encara no han estat aclarits ni tancats”. Aquesta moció s’ha votat per unanimitat.

El ple, a l’inici, també ha recordat la figura de Murielle Reig, la presidenta de l’Associació Oncològica Dr Amadeu Pelegrí per la seva tasca al servei de la comunitat, la qual va morir a principis de mes després d’una llarga lluita contra el càncer.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

IMG_20180530_134851_resized_20180530_024008907.jpg
IMG-20180530-WA0007.jpg

Document Actions