Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Dinar de cloenda del projecte “Records Gastronòmics”, a l’Hotel 4R Playa Park de Salou

dijous 16 febrer 2017

El programa de formació que tutelen l’Ajuntament de Salou i la Generalitat compta amb el suport de l’Associació Hotelera i la col·laboració del Centre Sociosanitari i Residència Assistida de Salou

Una quinzena d’alumnes, d’entre 16 i 21 anys, que han format part del projecte “Records Gastronòmics”, integrat en el Programa de Formació i Inserció-Pla de Transició al Treball de Salou, consistent en un curs d’Auxiliar d’Hosteleria: Cuina i Serveis de Restauració, patrocinat pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Salou i l’Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda, amb la col·laboració del Centre Sociosanitari i Residència Assistida de Salou, han participat aquest migdia en un dinar cloenda de l’esmentat projecte a l’Hotel 4R Playa Park de Salou.

A l’acte, hi ha assistit Jaume Hill, coordinador general del Pla de Transició al Treball; Estela Baeza, regidora de Benestar i Serveis Socials, Mª José Rodríguez, regidora de Cultura i Festes, Pilar Cabo, coordinadora territorial del Pla de transició al treball; Xavier Roig, president de l'Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda; Jaume Orteu, director de l'Hotel Playa Park; Luz Ortega, directora de la Residència Assistida de Salou; Carme Moreno, directora de l'Institut Marta Mata de Salou; i Llum Viruete, tutora del PFI-PTT, Auxiliar d'Hoteleria, Cuina i Serveis, de Salou.

“Records Gastronòmics” ha esdevingut una experiència que s’ha desenvolupat  dins del programa formatiu que va iniciar-se el passat mes setembre de 2016 i que finalitzarà, definitivament, al juny de 2017.

L’objectiu d’aquesta iniciativa formativa és establir un vincle entre els adolescents -que no han pogut assolir el graduat en Educació Secundària Obligatòria (ESO)- i persones grans, del Centre Sociosanitari i Residència Assistida de Salou, a través d’un interès comú: la cuina.

El projecte es divideix en dues parts, una primera ha consistit en trobades al Centre Sociosanitari Salou per establir relacions personals, a més de posar en comú els coneixements de cuina. Els residents han compartit amb els alumnes coneixements de plats que recorden amb estima. De fet pel dinar d’avui, els mateixos alumnes han cuinat els plats recomanats pels avis, entre els quals hi ha “Calandrajos amb bacallà” i “Conill estofat amb salsa d’ametlles”, entre altres.

Aquest mes de febrer s’ha reprès el projecte amb la segona part del curs, que ha consistit en el fet que els avis de la residència han sortit de les instal·lacions i s’han retrobat amb els alumnes a la cuina de l’Hotel 4R Playa Park. Sota la supervisió del cuiner de l’establiment, José Sánchez, que a més és formador dels mòduls professionals de cuina, han elaborat els plats segons les receptes treballades conjuntament.

Els alumnes també s’han encarregat de preparar i servir les taules. Després, tots junts han degustat els plats elaborats.  

El programa global de formació que es duu a terme té una durada d’un curs acadèmic i inclou assessorament individual i un pla d’atenció personalitzat, orientació personal i recursos per a la inserció laboral i educativa, que els ajudarà a la iniciació en una professió de manera pràctica.

L’Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda ha organitzat la part formativa dels mòduls professionals d’hosteleria i turisme, que capaciten els joves per preparar aliments i elaboracions culinàries senzilles; assistir a la preparació d’elaboracions més complexes i preparar begudes senzilles i menjar ràpid, a més de tenir coneixements d’atenció a sala.

La durada total d’aquest programa és de 1000 hores, des de setembre fins a juny, de les quals 420 correponen a la formació professional d’auxiliar de cuina i serveis de restauració.

Aquesta formació permetrà als 15 alumnes fer pràctiques de 180 hores en establiments turístics de Salou.

Les persones que superen un Programa de Formació i Inserció obtenen una certificació acadèmica i professional que acredita les competències professionals adquirides i els permet fer la prova d’accés als cicles de FP de grau mitjà.

Galeria d'imatges

records.jpg
DSC_0357.JPG
records.JPG

Document Actions