Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Acció Social celebra el XVè aniversari del Centre Obert, Infantil i de Lleure de Salou, ‘El Dofí Màgic’

Es tracta d'un equipament de caràcter educatiu i lúdic, adreçat a infants i adolescents d'entre 18 mesos i 16 anys, així com per a les seves famílies

divendres 11 maig 2012

Aquesta tarda enmig d’una gran expectació i ambient de festa per a la gent gran i la canalla s’ha celebrat els quinze anys d’història del `Dofí Màgic'  i 'l’Espai Jove'. Un esdeveniment que ha comptat amb la presència del regidor d’Acció Social, Pedro Lavilla i tot l’equip tècnic i humà del  Centre Obert d’atenció a la infància i l’adolescència de Salou, `El Dofí Màgic´, que cada dia, obre les seves portes amb l’objectiu d’ oferir una educació des del lleure a tot el municipi de Salou, des de 1997.

Pedro Lavilla, regidor d’Acció Social, ha donat la benvinguda als assistents i tot seguit ha agraït “l’esperit de lluita, d’esforç i superació de tothom durant aquests quinze anys, perquè el treball humà i la col·laboració de les famílies en les diferents activitats desenvolupades, ens uneix més com a poble i ens fa millors persones”. 

L’acte s’ha acompanyat d’un berenar i ha estat amenitzat  amb una orquestra musical i pallassos que han ofert la nota de color i humor a una tarda plena d’il·lusió i festivitat.

El Centre Obert d’atenció a la Infància i l’adolescència, `El Dofí Màgic’ constitueix un dels equipaments de la cartera de serveis socials garantits dins de l’Àrea Bàsica de Serveis Socials de Salou. És un equipament de titularitat municipal que depèn de la regidoria d’Acció Social de l’Ajuntament de Salou.

El Centre Obert 'El Dofí Màgic i l’Espai Jove' es caracteritzen pel seu caràcter d’educació integral, per la professionalització del seu equip i per la seva acció enfocada fonamentalment a aconseguir objectius educatius en les àrees de personalitat, escolar, salut i higiene, entorn, família, comunitat i valors. Pretén també treballar per la prevenció de les situacions de risc social i per la integració social dels col·lectius infantils més desfavorits.

Les seves activitats es realitzen preferentment en horari extraescolar. Cada any s’hi mouen al voltant de 90 nens i nenes i joves, que participen activament en diferents activitats.

El `Dofí Màgic´ ja ha arribat a un punt de maduresa important, ja són 15 anys de noves idees i noves necessitats que fan que amb el pas del temps, es vagin impulsant nous projectes enfocats a la comunitat com per exemple:

Espai 'Els Juganers' :per a nens i nenes entre els 18 mesos i els 3 anys, que pretén oferir un espai de joc a les famílies i els nadons .

Els tallers familiars: és un espai on les mares i pares poden compartir inquietuds i experiències al voltant de l’educació dels seus fills.

'L’ Espai Matí´ : orientació laboral i acadèmica per a joves en situació de desocupació.

'L’Espai Petit': espai de trobada i assessorament a famílies que, o bé esperen un fill, o bé l’han tingut recentment.

La'Caseta Jove' (desenvolupada dins dels instituts) i el nostre `Dofí Màgic’ i `Espai Jove’, on s’hi desenvolupen activitats com: reforç escolar, esport, tallers, psicomotricitat, ludoteca, l’hora del conte, festes tradicionals, sortides, etc.

Galeria d'imatges

Foto_I.JPG
Foto_II.JPG
Foto_III.JPG
Foto_II.JPG
Foto_III.JPG
Foto_I.JPG

Document Actions