Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Acció Social de Salou ret un homenatge a Teresa Gendre Bargalló de 92 anys, com a representant de les dones grans

L’acte és un reconeixement del poble de Salou que s’emmarca dins del programa de la Festa Major d’hivern 2012

dilluns 30 gener 2012

Enmig d’una gran expectació de públic i envoltada d’un ambient festiu i solemne, la Sala Costa Daurada del Centre Cívic de Salou s’ha convertit aquest vespre en el punt de trobada de familiars, amics, veïns/veïnes de Salou que han volgut assistir per retre un homenatge a Teresa Gendre Bargalló com a representant de les dones grans.
L’esdeveniment ha comptat amb la presència de l’alcalde, Pere Granados que ha presidit l’acte i del regidor d’Acció Social, Pedro Lavilla; així com de diferents regidors, regidores del consistori; i una important representació del Grup de Dones de Salou,encapçalada per la seva presidenta Joana Margalef, entitat que ha col•laborat en la seva organització.
Teresa Gendre Bargalló, la veritable protagonista, va néixer a Salou el 29 d’abril de 1919 i la seva infantesa va transcórrer sempre al municipi, al carrer Barcelona, a l’antiga Casa Masip on va viure amb els seus pares. De la seva joventut, parla amb nostàlgia de totes les famílies que vivien al carrer Barcelona:
“Tothom es coneixia; perquè en aquella època era on gairebé es concentrava tota la població, des del pas a nivell fins a l’Hotel Planas”, va assenyalar emocionada la senyora Teresa Gendre. De jove li agradava ballar i es recorda com anava a ballar a la mítica sala d’espectacles salouenca “cal Paquito Germà”, també va recordar la seva afició al teatre i com moltes vegades feien representacions per recollir fons i d’aquesta manera utilitzar-los per ajudar alguna família del poble.
Després de viure una curta temporada a Aranjuez (Madrid), on va conèixer al seu marit, va retornar a Salou. Fruit d’aquest matrimoni va néixer la seva única filla: Maria del Carme amb la que viu a Salou, juntament amb el seu gendre i els seus tres néts: Ramon, Xavier i Mireia.
La Teresa Gendre Bargalló és una enamorada de Salou i li sembla un somni el canvi tan considerable que ha sofert la capital de la Costa Daurada en aquests quasi 93 anys de vida que té.
L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha expressat en nom de Salou “la més alta consideració i estima per aquesta gran persona que ha viscut a la nostra ciutat durant tota la seva vida i que ens ha vist créixer com a societat i com a poble; i molt especialment els canvis que es poden veure en el seu entorn, el carrer Barcelona”. El batlle ha afegit que “en nom del govern i de tota la corporació, vull transmetre un reconeixement molt especial i desitjar-li molts anys de bona salut en companyia de la seva gran família” i l’ha posat com a exemple de persona que “ha sabut transmetre valors, amor i idees, perquè aquest llegat que ens deixa la gent gran és molt important per a la societat”.
El regidor d’Acció Social, Pedro Lavilla ha agraït la col•laboració del Grup de Dones de Salou en l’organització de l’acte, així com l’assistència del nombrós públic i de tots els que han participat juntament amb l’àrea d’Acció Social en la coordinació del merescut homenatge a Teresa Gendre Bargalló. “Teresa és una part de la història de Salou que cal escoltar amb atenció i respecte; perquè la gent gran són un gresol de valors i tradicions, que cal conservar i transmetre a les noves generacions”, va afegir el regidor.

Galeria d'imatges

Foto_1.JPG
Foto_2.JPG
Foto.JPG
Foto_1.JPG
Foto_2.JPG
Foto.JPG

Document Actions