Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Acció Social de Salou signa el Contracte Programa 2012-15, amb el Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat

El Contracte Programa permetrà atendre les necessitats socials més immediates, generals i bàsiques de les famílies i grups a Salou, durant aquests quatre anys

dilluns 28 maig 2012

El regidor d’Acció Social, Pedro Lavilla, juntament amb el conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, van signar el divendres passat, el contracte programa 2012-2015 per al municipi de Salou. Els contractes programa es signen amb ajuntaments de més de 20.000 habitants i els consells comarcals de Tarragona per atendre les necessitats relatives a serveis socials, programes relatius al benestar social i polítiques d’igualtat. A través d’aquest acord, el Departament destinarà enguany a tota Tarragona: 13.322.475,96 euros per al finançament d’aquests serveis als municipis de Calafell, Cambrils, Reus, Salou, Tarragona, Valls i El Vendrell , així com a les comarques de l’Alt Camp, el Baix Camp, el Baix Penedès, la Conca de Barberà, el Priorat i el Tarragonès.

Pedro Lavilla, regidor d’Acció Social de l’Ajuntament de Salou, ha fet aquest matí un balanç positiu del Contracte Programa per al període 2012-15, destacant que “tot i la difícil conjuntura econòmica hi ha una molt bona sintonia entre les administracions per continuar aprofundint en la línia de col·laboració i d’aquesta manera, atendre els Serveis Social Bàsics adreçats a la ciutadania”.

Els contractes programa subscrits s’emmarquen dins de l’Acord marc per a la coordinació, cooperació i col·laboració en matèria de serveis socials, programes relatius al benestar social i polítiques d’igualtat pel període 2012-2015 que ja fa uns dies va signar el Departament de Benestar Social i Família, l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i la Federació de Municipis de Catalunya (FMC).

Aquest Acord estableix els criteris generals respecte els serveis socials bàsics i els serveis especialitzats adreçats a col·lectius com ara famílies amb infants de curta edat, gent gran, infants i adolescents, persones amb discapacitat, amb malaltia mental, amb problemes de drogodependències, afectades pel VIH/Sida, persones immigrades o polítiques d’igualtat, entre altres.

El conseller Cleries va destacar que aquest acord garanteix estabilitat als ens locals i comarcals, millora l’optimització de recursos i contribueix al desenvolupament d’un sistema més sostenible. “En un moment com el que estem vivint de dificultat, des del Govern de la Generalitat prioritzem l’atenció a les persones i creiem que la bona feina que es fa des de la primera línia d’atenció des dels consells comarcals i els ajuntaments cal seguir-la reforçant fent aquesta aposta conjunta”, ha declarat Cleries.

Benestar Social i Família destinarà aquest any 182,4 milions d’euros al finançament dels serveis socials bàsics, programes de benestar social i polítiques d’igualtat que presten els ens locals i comarcals de Catalunya.

 

Galeria d'imatges

Foto2.JPG
foto4.JPG
Foto2.JPG
foto4.JPG

Document Actions