Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Acció Social, del 27 d’agost al 14 de setembre, obre el termini per inscriure’s als tallers de formació del Programa Integral d’Acollida

Aquesta formació està cofinançada amb la Generalitat de Catalunya amb l’objectiu d’adaptar als nouvinguts al nostre entorn social, laboral i cultural

divendres 24 agost 2012

Des del dilluns, 27 d’agost i fins exhaurir les places, l’Espai MAS (Espai Municipal d’Atenció Social), obre el període d’inscripcions de la formació del Programa Integral d’Acollida i d’Igualtat d’Oportunitats, corresponent al trimestre d’octubre i desembre de 2012.

L’Àrea d’Acollida i Igualtat de la regidoria d’Acció Social de l’Ajuntament de Salou, ofereix aquests programes adreçats a la ciutadania salouenca nouvinguda, formació realitzada amb l’ajuda econòmica i col·laboració de la Direcció General per la Immigració de la Generalitat de Catalunya.

La formació es va repetint de manera trimestral durant tot el curs lectiu, aquesta formació forma un itinerari de menys a més grau de coneixença de la llengua catalana i del municipi i es divideix en un curs i dos tallers.

Per formalitzar les inscripcions cal adreçar-se a l’Espai MAS c/ Ebre núm. 11, (en horari d’atenció al públic de dilluns a divendres de 10’00 a 13’00h, dimarts i festius tancat), fins exhaurir places.

Els interessats/des han d’aportar la següent documentació (original i fotocòpia): passaport, NIE o DNI; un volant d’empadronament i una fotografia tipus carnet.

El primer taller emmarcat en el Programa per la Igualtat d’Oportunitats: 'Taller d'habilitats socials i acolliment lingüístic en llengua catalana' (de 45 hores lectives, dos dies a la setmana), s’iniciarà el dimarts, 20 de setembre a les 10:00h, es desenvoluparà cada dimarts i dijous de 10 a 12:00h del matí, i està adreçat al següent perfil d’alumnat: ciutadans/es empadronats/des a Salou, amb menys de 2 anys d’empadronament que desconeixen o no coneixen prou el municipi, els serveis municipals i els seus recursos.

El 'Curs de formació bàsica del coneixement de l'entorn en llengua catalana' (de 50 hores lectives, dos dies a la setmana), emmarcat en el Programa Integral d’Acollida i està organitzat per a ciutadans/es empadronats/des a Salou, amb menys de 2 anys d’empadronament que desconeixen o no coneixen prou el municipi, els serveis municipals i els seus recursos. El taller s’iniciarà el dilluns 1 d’octubre ( la formació serà cada dilluns i dijous de 18:00 a 20:30h) i l’objectiu principal d’aquest curs és el coneixement dels serveis municipals per poder assolir ràpidament certa autonomia personal. Inclou sortides, visites i xerrades dels serveis i recursos municipals.

Un tercer curs és el  'Taller d'habilitats laborals en llengua catalana' (de 45 hores lectives, dos dies a la setmana) que s’iniciarà el proper dia 1 d’octubre, desenvolupant-se les classes: cada dilluns i dimecres (de 10:00 a 12:00 hores del matí). Cerca un perfil d’alumnat de ciutadans/es empadronats/des a Salou, que independent del temps que portin empadronats al municipi, coneixen el lloc, els serveis municipals i els seus recursos. Així com persones que coneixen i fan un ús normalitzat de la llengua castellana i entenen o tenen un coneixement mínim de la llengua catalana. L’objectiu principal d’aquest altre curs és la immersió lingüística en llengua catalana nivell inicial i bàsic. També ensenyar la cultura laboral i el funcionament del sistema de treball i d’aquesta manera, facilitar el procés d’inserció laboral i el coneixement de l’entorn.

El regidor d’Acció Social, Pedro Lavilla, va destacar que la finalitat dels cursos “és inculcar els nostres valors als nouvinguts/des i ensenyar la nostra realitat social, laboral, cultural, per construir societat i civisme, tots plegats”

Per a més informació podeu trucar al 977 30 92 06 de 10 a 13h, excepte dimarts i festius.

Galeria d'imatges

Cursos_i_inscripci.JPG
Cursos_i_inscripci.JPG

Document Actions