Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Acció Social inicia un conjunt de cursos d’informació i assessorament adreçats a les dones i als nouvinguts

El proper dimecres s’enceta l’oferta formativa que té lloc a l’espai MAS

divendres 20 setembre 2013

La regidoria d’Acció Social inicia aquest proper dimecres 25 de setembre l'oferta formativa del SIAD (servei d’informació i assessorament a les dones) i del SAN (servei d’acollida al nouvingut) en el que serà el primer trimestre del període lectiu del curs 2013-14. 

D’una banda, pels nouvinguts es posa a l’abast un taller d’habilitats socials i acolliment lingüístic de 45 hores de durada que pretén reunir a ciutadans empadronats a Salou, que són d’origen estranger i que coneixen el municipi, els serveis municipals i els seus recursos, però tenen dificultat idiomàtica. Amb aquest curs, com ha expressat el regidor Pedro Lavilla es pretén dur a terme una “immersió lingüística en llengua catalana amb un nivell inicial i bàsic, facilitar-ne l’ús i la comprensió oral a més de treure la por vers l’ús de la llengua catalana”.

A més, de cara al mes d’octubre també s’iniciarà un altre curs de coneixement de l’entorn en llengua catalana de 50 hores de durada que està adreçat a ciutadans empadronats a Salou d’origen estranger i que porten menys de dos anys a Salou i que desconeixen o no coneixen prou el municipi, els serveis municipals i els seus recursos. L’objectiu del curs és el de poder assolir certa autonomia personal. El curs inclou sortides, visites i xerrades dels serveis i recursos municipals. Altres cursos que també s’imparteixen en aquest nou curs són el taller d’habilitats personals per a la recerca de treball i, especialment dissenyats per a les dones hi ha el de ‘dones i salut’ i el ‘d’higiene mental’  que pretén familiaritzar i treballar amb continguts com l’autoestima, la consciència d’igualtat, les relacions interpersonals funcionals i les creences irracionals, amb la finalitat de les que participant aprenguin a conèixer-se i comprendre’s millor i tenir una visió més positiva. Tots aquests cursos s’imparteixen a l’espai MAS.

Document Actions