Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Acció Social obre el pròxim dilluns, 27 d’agost, el termini per inscriure’s a la setena edició del Taller de Salut: 'Dones, una acollida en l’àmbit de la salut'

Fins al 21 de setembre, les dones interessades poden sol•licitar-hi la inscripció de forma gratuïta a les mateixes instal•lacions de l’Espai MAS, al carrer Ebre, núm.11

divendres 24 agost 2012

Aquestes jornades formatives formen part del Programa per a la igualtat d’oportunitats, classes didàctiques organitzades conjuntament pel ‘Servei d’Informació i Assessorament a la Dona’ i el ‘Servei d’ Acollida al Nouvingut/da’, de l’Àrea d’Acció Social de l’Ajuntament de Salou i corresponent al curs 2011-2012 (octubre - desembre).

Pedro Lavilla, regidor d’Acció Social, va assenyalar l’arrelament d’aquest taller al municipi i el seu gran valor pedagògic, “ja que les sessions ofereixen una comunicació directa i personal entre les dones i els professionals de la salut; així com una oportunitat per aclarir dubtes i recollir informació bàsica del món de la salut, en benefici de tota la família”.

Es tracta d’un taller gratuït d’informació i assessorament en matèria de salut familiar, individual i comunitària, dirigit a les dones residents a Salou que vulguin resoldre dubtes sobre la seva salut i que compta amb diferents professionals mèdics i d’Acció Social. El taller constarà de 20 hores lectives i es realitzarà cada dimarts des del 2 d’octubre, de 10 a 12h del matí i fins a l’11 de desembre.

L’objectiu es ser un punt de trobada per a les dones: un espai d’informació i aproximació als serveis municipals d’àmbit sanitari i als d’atenció a les dones que compta amb la col·laboració de l’Institut Català de les Dones de la Generalitat de Catalunya; així com del Servei Català de la Salut i del Ministerio de Sanidad, Servicios Sociales e Igualdad, entre altres.

La formació s’estructura en tres blocs temàtics:

-Acollida i presentació dels serveis municipals, a càrrec del ‘Servei d’Acollida al Nouvingut’ (SAN)

-Bloc de Salut, a càrrec del Centre d’Assistència Primària (CAP), amb el següent temari:

Funcionament del sistema sanitari català; estructura del CAP de Salou; ús dels medicaments (tractaments llargs i recepta electrònica); funcionament del servei d’urgències; primers auxilis; part i embaràs; vacunes i salut del nadó; lactància materna; activitats preventives i de promoció de la salut en l’edat pediàtrica; servei de ginecologia; planificació familiar; mètodes anticonceptius; menopausa; activitats preventives i de promoció de la salut en l’edat adulta; alimentació sana i equilibrada; promoció de l’exercici físic: difusió del programa comunitari, “Anem a caminar”; informació sobre la donació d’òrgans, sang,...

-Bloc d’Igualtat, a càrrec del ‘Servei d’Informació i Assessorament a la Dona’ (SIAD):

Desenvolupament del taller per la igualtat i de sessions de ‘Higiene Mental’, per dotar a les participants de les eines i recursos necessaris per aconseguir un equilibri emocional, més autoestima, que previngui l’aparició de comportaments que no són els més adients i que impedeixen desenvolupar-se amb normalitat.

Per més informació i per realitzar les inscripcions dirigiu-vos a: Espai MAS (Espai Municipal d’Atenció Social), al carrer Ebre núm.11 o trucar al telèfon: 977 30 92 06. L’horari d’inscripció és de 10 a 13 hores, fins exhaurir places.

Galeria d'imatges

Cartell_Taller_de_Salut.JPG
Recollida_diplomes.JPG
Cartell_Taller_de_Salut.JPG
Recollida_diplomes.JPG

Document Actions