Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Ajuntament i sectors econòmics creen taules de treball per consensuar i concentrar projectes de transformació i renovació de la destinació, cap a un model sostenible

dimecres 28 abril 2021

L’alcalde de Salou, Pere Granados, acompanyat d’altres regidors de Govern ha mantingut, recentment, reunions amb l’Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda; l’Associació Shopping Salou Comerciants i Empresaris; l’Associació Empresarial Turística de Salou (ASETS); i l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria (AEH) Salou, amb l’objectiu de impulsar el diàleg, la col·laboració i la unitat d’acció, davant del projecte comú de renovar i transformar el municipi, cap a un model turístic sostenible, intel·ligent i desestacionalitzat

En aquest sentit, s’han creat taules de treball Administració local-sectors empresarials per tal de definir propostes i projectes tractors que han de formar part de l’estratègia de transformació

Amb el sector del comerç i de la restauració s’ha arribat, a més, a acords de bonificació de taxes per a aquest 2021 per mitigar l’emergència econòmica. L'entitat ARONS va ser convidada, també, a sumar-se a aquest acord, en el sí de la reunió del passat divendres 23, els representants de la qual la van qualificar de 'constructiva'

 

L’alcalde Pere Granados s’ha mostrat satisfet amb l’ampli acord assolit amb les entitats econòmiques del municipi, ja que “anirem definint línies de treball i projectes a desenvolupar, amb finançament europeu, mitjançant els fons Next Generation, perquè Salou es converteixi en un municipi sostenible, desestacionalitzat i intel·ligent”.

Segons el criteri de l’alcalde, “aquesta forma de treballar entre Administració pública i el sector privat és l’única manera de tenir èxit per assolir la transformació”.

Granados ha destacat, per altra banda, que amb les entitats “hem arribat a acords en relació a ajudes en matèria de fiscalitat, per a aquest any 2021”.

Pel que fa a l'entitat ARONS, que divendres passat, dia 23 d’abril, va mantenir una reunió amb l’Ajuntament de Salou, l’alcalde ha explicat que “se’ls va convidar a que se sumessin a l’acord d’ajudes fiscals al qual hem arribat amb les quatre entitats empresarials i comercials”.

ARONS, per la seva banda, també va presentar algunes propostes que l’Ajuntament estudiarà, tenint en compte les condicions i criteris sanitaris en què es podrà exercir l’activitat, en cada moment.

L’alcalde sosté que “amb la finalitat d’anar superant la situació generada per la pandèmia, que ha castigat els diversos sectors econòmics, sempre hem estat i estarem oberts al diàleg per col·laborar en aquells reptes i propostes que ajudin a reactivar l’economia, en el marc de la legalitat i les mesures sanitàries”.

Així mateix, l’Ajuntament pot alleugerir “la situació de patiment que tenen els comerços i les empreses de Salou, avui en dia”, a través, per exemple, de la reducció de les taxes.

Finalment, Pere Granados ha recordat que al 2020 ja es van donar ajuts a tots els sectors i que continuen al 2021. En concret, es tracta d’uns 10 MEUR que tenen la finalitat d’ajudar a pal·liar els efectes de l’emergència social i de donar “el màxim suport possible a les famílies i persones vulnerables que pateixen les conseqüències d’aquesta crisi econòmica profunda, ocasionada per la COVID-19”.

Document Actions