Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Ajuntament i veïns arriben a acords importants sobre l'Eix Cívic

dimarts 13 setembre 2022

L’alcalde Granados ha plantejat una sèrie de noves propostes a incloure en el document de nova ordenació de l’Eix Cívic, i assoleix acords importants amb presidents de comunitats de veïns del carrer de Carles Roig i amb els membres de la Comissió de l’Eix Cívic

Un cop recollides i estudiades les propostes ciutadanes s’elaborarà un esborrany de la nova proposta d’ordenació de l’Eix Cívic, amb incorporació dels acords presos, per tal d’obrir un nou procés de participació

 

L’alcalde de Salou, Pere Granados, acompanyat pels regidors Marc Montagut, Julia Gómez i Yeray Moreno, ha presidit la reunió de la Comissió de l’Eix Cívic, en la què hi han participat els membres representants de l’Associació de Veïns de Barenys, entre els quals, el seu president, Rafel Querol.

Recordem que aquesta Comissió de treball va ser creada per l’alcalde per obrir un nou espai de diàleg i participació que reculli propostes de l’entitat veïnal i, d’aquesta forma, poder arribar a acords, atès que s’ha obert un procés de modificació substancial de la proposta d’ordenació inicial de l’Eix Cívic, que culminarà amb una nova proposta amb el màxim de consens possible, que tornarà a aprovació inicial.

L’alcalde de Salou, en les seves diverses reunions amb veïns i propietaris, està arribant a acords concrets, tot plantejant una sèrie de propostes que han de configurar un nou document de nova proposta d’ordenació de l’avinguda, que supera ja l’antiga proposta que va ser suspesa pel propi alcalde. 

 

Noves propostes per a una nova ordenació de l’Eix Cívic

 

Les modificacions que s’introduiran en la nova proposta d’ordenació que ha plantejat l’alcalde, i que han estat ben vistes pels veïns i propietaris, es basen en la incorporació d’elements mediambientals i paisatgístics; canvis urbanístics amb dotació d’equipaments i serveis; i l’impuls de polítiques socials i culturals, a més dels acords presos sobre la disposició dels edificis previstos.

En aquest darrer aspecte, l’alcalde ja va anunciar que serien eliminats tots aquells immobles que tapin la façana principal d’algun edifici contigu que dona cara a l’Eix Cívic. També va acordar que en lloc dels edificis previstos en el solar entre els carrers Berlín i París, s’hi construirà un edifici d’aparcaments i serveis.

D’altra banda, l’alcalde també ha matisat que s’estudiaria contemplar que els edificis que finalment quedin inclosos en la nova proposta siguin de baixa alçada i d’impacte reduït, amb usos d’habitatge social, comercial i equipaments públics, descartant els usos per a activitats musicals. A més, ha remarcat que aquests immobles es dotaran amb els criteris de sostenibilitat, eficiència i ús d’energies renovables. Aquesta proposta ha estat ben rebuda pels membres de la Comissió que representen l’Associació de Veïns de Barenys.

Els equipaments i serveis que l'alcalde concreta que podria acollir la zona són un gran pàrquing públic, amb capacitat per unes 1.500 places; un centre museístic d’interpretació històrica, incorporant la tecnologia immersiva; un espai de “coworking” i emprenedoria; la nova biblioteca pública; un centre infantil, i l’escola oficial d’idiomes. També proposa destinar una part dels immobles que s’acordin a habitatge social de preu assequible, per facilitar l’accés dels joves a l’habitatge.

En l’àmbit de l’espai públic urbà proposa la dotació de parcs infantils; escenari per activitats culturals; carrils bici; i zones verdes enjardinades i arbrades amb elements d’aigua (espais blaus).

En definitiva, segons l’alcalde, “la nova proposta pretén bastir un espai esponjat, dinàmic, de socialització i de convivència; apte per a l’esbarjo, el lleure i el descans dels vianants”.

També definia el nou Eix Cívic com “una avinguda que incorporarà els criteris i objectius de desenvolupament sostenible, que fomentarà el desplaçament amb mitjans de transport públic sense emissions, com el tren tramvia, i que modernitzarà, descongestionarà i reactivarà la zona del barri de la Salut”.

  

 

 

Document Actions