Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Alexandre Touzard i Melissa Pritchard campions de la Extreme Man Salou 226 by Artroactive

Més de 400 triatletes han recorregut els carrers de la capital de la Costa Daurada

diumenge 03 juny 2012

El francès Alexandre Touzard s'ha proclamat vencedor de la triatló Extreme Man Salou by Artroactive de llarga distància amb un temps de 9h28'24 ". En segon lloc, Josu Uriarte (tercer finalista a la Extreme Man Getxo 2012) entrava 18 minuts després (9h46'18 ") i finalment, Gwenaël Le Boulch va completar el podi amb un temps de 10h03'32". En la categoria femenina, Melissa Pritchard ha estat la primera a creuar la meta a les 12h 07'04 ". Seguida de Laurence Pelay, amb un temps de 12h46'23 "i de Sophie Merlin que arribava en tercera posició a les 13h12'07".

En la categoria de relleus, va guanyar l'equip Bicipark Reus amb un temps de 9h23'23 ". Runnerworld Tarragona i Runners World Tarragona van completar el podi en segona (10h03'44 ") i tercera posició (10h16'10") respectivament.
Olivier Marceau, tot i arribar el primer a la transició de la bici a la cursa a peu, ha hagut d'abandonar per incomplir la normativa. En el tram ciclista ha punxat una roda, i l'única solució era canviar-la rebent ajuda externa, pel que ha estat desqualificat. Olivier ha reconegut que venia a Salou per revalidar el títol ja que li encanten les proves Extreme Man i la seva organització, però que l'esport és així i ja sabia que el fet de rebre ajuda externa significava estar desqualificat.
El triatló ha omplert Salou de més de 400 triatletes, entre els que han participat esportistes d'elit i populars. Tots ells van ser animats pels aficionats que, aprofitant les altes temperatures a partir de mig matí, es van acostar al circuit creant un ambient únic a la localitat costanera de Tarragona.
El Passeig de Jaume I, ha estat el punt neuràlgic de la Extreme Man Salou by Artroactive. La cursa amb distància 226 (3800m nedant, 180 km en bicicleta i 42,2 km de cursa a peu) ha començat des de la platja de Llevant on s'ha realitzat el segment de natació. El recorregut ciclista, on els participants havien de donar només 1 volta al circuit, ha passat per Riudoms, el port de la Mussana, Falset, la Figuera amb la costa de Gratallops, el port de Collroig i Mont-Roig. Finalment, els triatletes havien de fer quatre voltes al circuit a peu que discorria pel passeig marítim.
La natació va ser més ràpida del que s'esperava, sent Xavi Llobet amb un temps de 39'22 "qui sortia primer de l'aigua. Als seus peus i és a 1 minut, el seguia Olivier Marceau i Jean-Philippe Klein en tercera posició finalitzant aquest tram en 41'19 ".
Respecte a les noies, Laurence Pelay és la que va finalitzar la natació en primer lloc amb un temps de 52'29 ", seguida de Melissa (56'58") i Sophie (1h11'10 ").

El recorregut ciclista ha estat una mica més lent del previst a causa de la forta tempesta que ha caigut a primera hora del matí. El circuit d'una única volta, comptava amb un 2600m de desnivell positiu, passant per trams urbans amb molt públic, carreteres secundàries per la comarca del Baix Camp i el Priorat amb paisatges espectaculars, parts planes on aconseguir grans velocitats i ports de muntanya que serviran per donar varietat al circuit.

El francès Alexandre Touzard va fer una espectacular remuntada, passant de la posició 159 en el tram de natació, a ocupar el primer lloc en finalitzar la bici (5h35'13 "). El mateix li va passar a Josu Uriarte que va sortir de l'aigua per darrere dels 100 primers i va finalitzar els 180 km de bici en segona posició (5h35'22 "). En tercer lloc en aquest sector, el francès Fréderic Loree també va remuntar de la 20 ª posició en natació. (5h42'20 ").

En la categoria femenina, es van mantenir les mateixes posicions que en la primera transició: Laurence amb un temps de 7h06'02, seguida de Melissa (7h09'39 ") i Sophie (7h24'50").

Un cop desqualificat Olivier, Alexandre va córrer més tranquil i segur de les seves possibilitats d'arrabassar-li el títol, que finalment va aconseguir.
"La natació ha estat molt dura per a mi, però afortunadament he pogut remuntar molt en el tram de bici, que encara que ha estat molt dur havia molt d'ambient. I els últims km de la cursa a peu m'han costat molt però ha estat increïble escoltar com la gent cridava el meu nom. L'ambient és únic a Salou i l'organització impecable. Això m'ha donat molta força ", afirmava Rouzard.

Ell i Jose Uriarte van mantenir les posicions fins a entrar a meta amb una diferència de menys de 2 minuts. Però el podi es va completar amb Gwenaël Le Boulch, que finalitzava en 10h03'32 ", superant a Fréderic Loiree en la cursa a peu, i relegant-a la quarta plaça.

El català Xavi Llobet, que era la primera vegada que feia una triatló de llarga distància ha estat finisher amb temps de 11h07'17 ". "Ha estat més Extreme que mai: hem tingut pluja, vent, humitat, calor ... Però per fi, després de 22 anys puc dir que m'he tret el carnet de triatleta. He passat de fer el millor temps en natació i on em sentia molt com, ha patir molt en la cursa a peu. La gent m'ha donat suport moltíssim i només sentia els companys donant mostres de felicitacions a l'organització pel recorregut establert ", assegurava Xavi tot just travessar la meta.

Respecte a les fèmines, després d'un dur tram de cursa a peu que va ser clau per conquerir la prova, Melissa va avançar a Laurence qui va quedar relegada a 4 ª posició en aquest sector, i es va proclamar campiona de la Extreme Man Maria Fernanda tot i fer en millor segon temps en la carrera es classificava en 3 º lloc a la general. Deixant el podi per Laurence que aconseguia la segona plaça, i Sohpie Merlin la tercera.

Extreme Man by Artroactive amb la salut dels esportistes
Des de les 5:00 del matí que els participants han estat pesats abans de començar la prova, han transcorregut més de 11 hores de competició i fins al moment, amb 74 participants pesats, el nombre de quilos perduts estimats és de 3,47 kg per persona. Artroactive, patrocinador de les Extreme Man de Salou, ha promogut aquesta acció per a reflectir l'impacte que tenen aquestes competicions en el cos dels atletes.

Si bé és cert, els esportistes tenen ben interioritzada la necessitat de rehidratar ràpidament després d'un esforç físic potent, però aquest no és el cas d'altres aspectes de la seva salut, que es veuen directament afectats per l'esport. Aquest és el cas de les articulacions. Un atleta habitual en competicions de llarga distància com aquesta, pateix tendinopaties derivades de la intensitat de la pràctica esportiva i l'impacte al qual és sotmès el cartílag, ja que es produeix un desgast accelerat.

"Els esportistes no professionals, que són una immensa majoria, això és un factor molt important a tenir en compte, d'aquí que difonguem els missatges de protecció articular de manera insistent, perquè sabem que el pitjor que pot passar a un amant d'aquestes competicions , és veure obligat a parar ", explica Pere Munar, especialista de l'Àrea de Salut Sport Nutrition de Bioiberica.

Galeria d'imatges

IMG-20120603-00006.jpg
Ganador_Em_Salou2.jpg
Ganadora_EM_Salou.jpg
Ganador_Em_Salou2.jpg
Ganadora_EM_Salou.jpg
IMG-20120603-00006.jpg

Document Actions