Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Alumnes del curs de cuina i usuaris de la residència STS Grup participen junts als projecte ‘Records gastronòmics’

El col·lectiu d’estudiants i el de la gent gran han redactat un receptari; l’han cuinat junts i, posteriorment han tastat plegats els diferents plats

divendres 28 febrer 2014

Un total de 14 alumnes del curs de cuina Programa de Qualificació Professional Inicial-pla de transició al treball (PQPI-PTT) que cursen els estudis al centre de formació Atenea de Salou han compartit amb 14 interns de la residència STS Grup del municipi un projecte anomenat ‘Records gastronòmics’. Aquesta trobada, que s’ha dut a terme aquest curs per primera vegada, ha consistit a compartir una experiència intergeneracional al voltant de la cuina.

Així, durant uns quatre mesos els dos grups s’han anat trobant primer per establir relacions personals, a més de posar en comú coneixements de cuina i altres vivències. D’una banda, els més grans han aportat la sapiència sobre diversos plats gastronòmics que ells recordaven especialment i les han compartit amb els joves estudiants de cuina. Al llarg de diverses sessions han vist el cost del plat; quins eren els ingredients més apropiats; quin toc de modernitat podien aportar-hi per fer-lo més atractiu a la vista...entre d’altres aspectes.

Així, després de diverses setmanes de treball conjunt han fet un receptari i l’han portat a la pràctica, pas a pas, a les cuines del restaurant del Club Nàutic. Les darreres hores s’ha dut a terme la cloenda del programa ‘Records gastronòmics’, el qual ha assegut al voltant de la mateixa taula les diferents parelles d’estudiants i avis, a més de la tutora del curs, Llum Viruete; el professor de cuina, Sergi Martín, i els regidors d’Ensenyament, Julia Gómez i d’Acció Social, Pedro Lavilla; a més de la directora de la residència, Carme Puigdengoles. També han estat presents, la educadora social, Laura Quevedo i la terapeuta ocupacional, Lorena Queral, col.laboradores del projecte.

La regidora d’Ensenyament, ha comentat com “no hi ha res que uneixi tant a les persones com la cuina i en aquest programa s’han unit dues generacions diferents a través del menjar; a més de compartir experiència i aprenentatge mutu”.

Algunes de les receptes que s’han cuinat en aquest projecte que desenvolupen els estudiants són el de pollastre al cava; estofat; mousse de llimona amb raïm i pera; crema catalana amb maduixes o paella de marisc.

Galeria d'imatges

P1000150.JPG
P1000161.JPG
premsa2.JPG
premsa2.JPG
P1000161.JPG
P1000150.JPG

Document Actions