Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Amb l’entrada en funcionament de l’App Aparcar, els usuaris residents a Salou podran estacionar en zona blava il·limitadament i amb una tarifa superreduïda

dijous 24 setembre 2020

Aquest nou sistema permetrà aparcar a qualsevol zona blava del municipi de forma il·limitada, durant tot l’any, i a un preu simbòlic de 5 cèntims l’hora, a més d’una primera hora gratuïta

A partir de l’1 d’octubre, la targeta física deixarà de funcionar i, previ registre a través de l’aplicació (des del mòbil o des de qualsevol dispositiu), els usuaris podran començar a gaudir d’aquests avantatges

Aquest mètode tecnològic afavoreix el compliment de les mesures de protecció i seguretat davant la COVID-19, i beneficiarà el sector del comerç, atès que es planifica millor l’aparcament i la rotació de vehicles

 

Amb la propera posada en marxa de la nova aplicació mòbil Aparcar, l’Ajuntament crea una tarifa d’aparcament regulat, superreduïda, que beneficiarà els usuaris residents de tot l’any a Salou. La tarifa resident s'aplicarà a aquelles persones que paguen l'impost de vehicles de tracció mecànica al municipi de Salou.

D’aquesta manera, es podrà estacionar en qualsevol zona blava del municipi, durant tot l’any i de forma il·limitada, per una quantitat simbòlica de 5 cèntims l’hora, a més de gaudir d’una primera hora gratuïta.

Cal dir que l’Ajuntament de Salou ha simplificat la gestió de la zona blava amb una tecnologia que comparteix amb municipis com Reus, Cambrils, Tarragona i Valls; i que possibilitarà que l’usuari pagui només pel temps que utilitzi la plaça d’aparcament.

Aquest mètode tecnològic afavoreix el compliment de les mesures de protecció i seguretat per fer front a la COVID-19. Així, es redueix la mobilitat de les persones en el moment de fer els tràmits per sol·licitar la condició de resident, ja que el sistema disposa d'una base de dades de totes les matrícules donades d’alta al municipi, activant aquesta condició, de forma immediata. Cal dir que no caldrà renovar la condició de resident de forma anual.

Així mateix, aquesta App permetrà abonar l’import des del mateix vehicle, des de l’oficina, o des d’un establiment sense haver de desplaçar-se al parquímetre com ara, gràcies al sistema de geolocalització de l’aplicació, a través del qual l’usuari indicarà on ha estacionat el vehicle i marcarà l’inici i el final de l’estacionament.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha manifestat que “amb la implantació d’aquest nou sistema de regulació potenciem una millor i més ordenada mobilitat, facilitem l’aparcament als residents i l’activitat comercial, i donem un nou pas cap a l’objectiu d’un municipi sostenible i intel·ligent”.

Per la seva banda, el regidor de Serveis Generals i Noves Tecnologies, Jesús Barragán, ha assenyalat que “l'usuari resident a Salou ja no caldrà que pagui mai més la tarifa estàndard de 0,75 euros l’hora, com abans, quan esgotava la bossa d’hores limitada, perquè, a partir de l’1 d’octubre, aparcar en zona blava tindrà un preu simbòlic, per sempre”.

Així mateix, el regidor de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, David González, ha indicat que “la gestió de la zona blava a Salou, un cop esgotat el contracte amb l’anterior empresa concessionària, ha passat a ser de gestió directa municipal des del passat 1 de setembre, amb personal propi i amb eines pròpies, i algunes de les primeres mesures, com la posada en marxa de l’aplicació Aparcar, ja es comencen a aplicar”.

L’aplicació Aparcar ja està disponible i es pot descarregar en els stores d’Android i iOS. 

 

L’aplicació Aparcar per a les estacions de càrrega de vehicles elèctrics

L’Aplicació Aparcar també permetrà fer servir les estacions de càrrega de vehicles elèctrics, sense haver de sol·licitar a l'Ajuntament de Salou la targeta física existent.

A l’hora de fer servir l’aplicació a l’estació de càrrega, caldrà escanejar-hi el corresponent codi QR. L’estació s’activarà, permetent la càrrega.

Cal dir que aquest servei de càrrega de vehicles elèctrics no té cap cost per a l’usuari.

Galeria d'imatges

Cartell app Aparcar Salou (1).jpg
Cartell app Aparcar Salou (2).jpg

Document Actions