Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Ana Narbona: “Hem consolidat un projecte a Salou de convivència entre els ciutadans nouvinguts”

La Regidoria d’Acció Social, Immigració i Dóna desenvolupa, des de fa dos anys, el projecte “Salou Espai de Convivència - Equip Cívic”

dimecres 19 maig 2010

La Regidoria d’Acció Social, Immigració i Dona de l’Ajuntament de Salou en col·laboració amb la Secretaria per la Immigració de la Generalitat de Catalunya, consolida el projecte entre ciutadans nouvinguts mitjançant una campanya informativa adreçada als ciutadans.  El material informatiu traduït en sis idiomes explica i recomana normes de convivència i comportament per viure satisfactòriament en comunitat .

El projecte va ser engegat a finals de l’any 2008 des de l’Àrea d’Immigració i Dona per tal d’acostar i compartir el treball realitzat al voltant del civisme i la convivència a la ciutadania de Salou. Aquest projecte va néixer amb la premissa de que el civisme i la convivència tant en espai públic com a privat és la norma bàsica que ha d’orientar la relació entre les persones i el comportament amb els elements que conformen el seu entorn.

Per aquest motiu es va crear L’EQUIP CÍVIC, format per tècnics de diferents àrees d’aquest Ajuntament, per tal de recomanar diverses conductes als espais públics i als espais privats amb l’objectiu de millorar la convivència ciutadana i de fer de Salou una ciutat més acollidora.

Segons la regidora d’Acció Social, Immigració i Dóna, Ana Narbona:"l’Equip Cívic compta amb un material útil per tota la ciutadania, traduït en sis idiomes, en el qual s’informa, d’una manera molt visual, de les normes i recomanacions bàsiques que s’han de tenir en compte per mantenir una bona relació entre els veïns i veïnes que conviuen en una comunitat: recomanacions de bon ús, de conductes cíviques i de convivència tant en espai públic com privat, a fi de fer-lo més concret i entenedor”.

Durant l’ any 2009, la Regidoria d’Acció Social, Immigració i Dona  no només ha donat continuïtat a l’activitat de l’Equip Cívic, sinó que també a finals d’any s’ha inclòs una nova figura professional, la Mediadora Comunitària, que s’encarrega de l’execució directa del projecte juntament amb els dos agents de policia local, formant la part visible de l’Equip Cívic. “Aquest any 2010  es volen realitzar un cicle de xerrades realitzades a petició de comunitats de veïns i  associacions veïnals, així com realitzar una jornada de sensibilització de drets i deures de la ciutadania dirigida als diversos centres educatius de la ciutat, les entitats municipals, i ciutadania en general”, manifesta la regidora d’Acció Social.

Amb aquest projecte, ‘Salou espai de convivència- equip cívic’, la Regidoria d’Acció Social, Immigració i Dona pretén millorar la qualitat de vida i el benestar de les persones, i trobar els canals de convivència més satisfactoris per tothom. “Un element imprescindible per assolir aquest benestar social és el civisme –continua Ana Narbona-, és a dir, aquell comportament fonamentat tant en el compliment de les pautes establertes en la relació entre les persones com en el profund respecte per la llibertat individual i col·lectiva”.


 

Galeria d'imatges

Follet.JPG

Document Actions