Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Aquelarre festiu a Salou per commemorar els 20 anys de les Bruixes Latemó

dijous 20 juny 2024


Amb motiu del 20è aniversari, la secció de les Bruixes Latemó, formada l'any 2004, celebrarà aquesta jornada festiva amb un gran 'aquelarre', una reunió de bruixes. Els actes començaran, aquest divendres, dia 21, a les 20:30 amb una tabalada que recorrerà el passeig Jaume I fins a la plaça de les Comunitats Autònomes (CCAA) de Salou.

El programa d'activitats inclou:
20:30 - Tabalada (passeig Jaume I, direcció plaça CCAA)
22:15 - Inici del correfoc (passeig Jaume I, direcció plaça CCAA)
22:45 - Inici de les invocacions (Plaça CCAA)
00:00 - Crema dels 'calderos' (Plaça CCAA)
00:20 - Encesa final (Plaça CCAA)

Per donar contingut a aquesta celebració, la colla de diables Maleïts de Salou ha creat una llegenda sobre les Bruixes Latemó, que ha estat difosa per les diferents escoles del municipi en versions per a infants i nens més grans. Aquesta llegenda és el fil conductor dels actes i es vol aprofitar per crear una cultura popular al voltant de les Bruixes Latemó.

A l'aquelarre participaran diferents grups de bruixes d'arreu, incloent les Bruixes de Ripollet, Bruixes de Caldes de Montbui, Bruixes Vall de Tenes, Bruixes de Mallorca, Bruixes de Can Boada (Terrassa), Bruixes del Nord (Sabadell), Bruixes de Gramenet i, per descomptat, les Bruixes Latemó de Salou

També participaran altres elements destacats com la Morena de Salou (element d'aigua), Xaloc (element d'aire), Diables Maleïts (element de foc) i Canons d'en Pascual (element de terra).

Des del 17 de juny fins a aquest divendres, els calderos estaran exposats a diferents llocs de Salou (Mercat, TAS, biblioteca) perquè la gent pugui dipositar els seus desitjos i mals auguris. El mateix divendres, aquests calderos es traslladaran a la plaça de les CCAA per ser cremats en un ritual purificador.

Per donar contingut a aquesta celebració, la colla de diables Maleïts de Salou ha creat una llegenda sobre les Bruixes Latemó, que ha estat difosa per les diferents escoles del municipi en versions per a infants i nens més grans

Els actes de la tarda començaran amb una tabalada des de diferents punts del passeig fins arribar a la plaça de les CCAA. A continuació, es farà un petit correfoc que culminarà amb un ritual d'invocació dels quatre elements (aigua, aire, foc i terra). L'espectacle continuarà amb més pirotècnia fins a arribar al punt culminant amb la crema dels calderos.

El programa ha estat organitzat per l'associació Ball de Diables Maleïts de Salou i les Bruixes Latemó, amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura Tradicional i Popular, entre altres entitats, com l'Esplai Salou, Associació Tresmall, Tabals dels Diables Maleïts i ajudants.

Fitxers adjunts

Document Actions