Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Aquest dimecres, tertúlia amb l'escriptora Carme Riera a la Biblioteca Municipal de Salou

dilluns 14 abril 2008

Dins els actes que ha programat la Regidoria de Cultura amb motiu de la celebració de Sant Jordi '08 a Salou, el proper dimecres 16 d'abril a les 18.30 hores, a la Biblioteca Municipal, s'oferirà una tertúlia amb l'escriptora Carme Riera. D'aquesta manera, aprofitant la trobada mensual del 'Club de Lectura de Salou', l'autora parlarà als assistents a aquest acte de la seva novel·la 'Dins el darrer blau'.

Carme Riera, nascuda a Palma l'any 1948, és narradora, guionista i assagista. És doctorada en Filologia Hispànica i, actualment, exerceix com a professora a l' Universitat Autònoma de Barcelona. Autora d'una obra rica en referents cultes i populars, ha utilitzat des del seu primer recull de contes 'Te deix, amor, la mar com a penyora' (1975) la parla col·loquial mallorquina amb destresa i sense prejudicis. Ha estat guardonada, entre d'altres, amb els premis Prudenci Bertrana de novel·la l'any 1980 per 'Una primavera per a Domenico Guarini'; el Ramon Llull (1989) per 'Joc de miralls'; la Creu de Sant Jordi el 2000; la Crítica Serra d'Or el 2001 per 'Cap el cel obert'; etc

Però l'obra més premiada ha estat la novel·la històrica que l'escriptora presentarà a Salou, 'Dins el darrer blau' (1994), amb premis com el Josep Pla, Joan Crexells, Lletra d'Or i el Premio Nacional de Narrativa que concedeix el Ministeri de Cultura espanyol i, que per primera vegada, va atorgar a una novel·la en català. A més, en ser traduïda a l'italià , va obtenir el premi Vittorini. El llibre és la narració del procés que van patir els jueus conversos mallorquins, i la posterior cremada a la foguera.

A la tertúlia amb Riera és previst que hi assisteixin l'alcalde de Salou, Antonio Banyeres; i el regidor de Cultura i Ensenyament, Paco Gaya.

Document Actions