Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Aquests dies se serviran el plats forts de les Nits Daurades de Salou

dilluns 13 agost 2007

Després d'un cap de setmana farcit d'activitats, el programa de la Festa Major d'Estiu, més coneguda com Nits Daurades, continua estant de màxima actualitat, perquè conté altres actes d'interès adreçats a tots els públics. Les Nits Daurades, recordem, acabaran el proper dimecres 15 d'agost, però, fins aleshores, els ciutadans i turistes podran gaudir avui, a les 19 hores, a l'Espigó del Moll, d'un espectacle infantil de la companyia Xip Xap, titulat 'Corsaris de l'Escuma', amb actors caracteritzats de pirates com a protagonistes. Una hora més tard, a les 20 hores, es podrà veure un circ itinerant pel casc antic del municipi; i a les 22 hores, a la Plaça de les Comunitats Autònomes hi ha prevista una trobada d'havaneres a càrrec de Peix Fregit, Els cremats i Bergantí.
Demà dimarts, els infants tindran a la seva disposició més activitats pensades per a ells. Així, a les 19 hores, a l'Espigó del Moll, hi haurà instal·lats uns inflables; i a la mateixa hora, però al casc antic, hi haurà un taller d'enginy basat en els estris de cuina amb el títol de 'Se te va la olla'.
Ja a la nit, en concret, a les 22.30 hores, tindrà lloc un dels actes més destacats de la festa: la Nit de Màgia, amb 'Yunke'. Així és com és conegut artísticament l'il·lusionista Salvador Vicent. Yunke ha aconseguit diversos èxits nacionals i internacionals: l'any 1998 la Societat Espanyola d'Il·lusionisme va atorgar-li el màxim guardó, el de Campió d'Espanya; l'any 2000 va proclamar-se subcampió del món; i un any després va obtenir l'Òscar de la màgia, la 'Mandrakes d'Or', junt al mag David Copperfield i va rebre una menció honorífica pel seu treball al Teatre Princesa Gracia de Montecarlo per part de la família real de Mònaco.
Aquest artista fa un tipus de màgia proper a l'espectacle, en què tenen un paper rellevant l'escenografia, la posada en escena i l'elecció de la música. Per aquest motiu, tot fa pensar que la Nit de Màgia de dimarts cridarà l'atenció de molts espectadors.
Com és habitual, també atraurà molta gent la processó de la Verge de diumenge. A les 21 hores sortirà de l'Església Santa Maria del Mar, en direcció al Port de Salou, una hora després de celebrar-se la missa de Festa Major a la parròquia esmentada. La imatge de la Verge sortirà a la mar, acompanyada d'una seixantena d'embarcacions, a bord de la nau 'Dorimar' i en direcció a la meitat de la Platja de Llevant. Un cop arribi a aquest punt, tornarà al Port i continuarà el seu recorregut pel Passeig Jaume I, des d'on a les 22.45 hores es dispararà el Gran Castell de Focs d'Artifici.
El castell d'enguany, com el de l'any passat, serà obra de l'Empresa Zaragozana. Tindrà una durada de 22 minuts i presentarà més de 10.000 elements pirotècnics de fabricació pròpia, distribuïts en 16 parts. Segons explica el director comercial d'aquesta empresa, José Antonio Llera, l'espectacle es caracteritzarà per 'la riquesa de color', unes ' combinacions bicolors i tricolors atrevides' i 'pel ritme'. El seu pressupost és de 31.000 euros.
L'últim acte festiu serà l'anomenada 'Nit dels 60's'. Alicia Alomà Group proposarà a aquells que s'apropin a les 23.30 hores a la Plaça de les Comunitats Autònomes, un viatge a la dècada dels anys 60 i 70. Serà un moment per recordar els 'guateques' de l'època amb cançons de Los Sirex, Mocedades i Juan i Junior, entre altres, com ara: 'Quince años tiene mi amor', 'Cuando calienta el sol', 'Tómame o déjame' o 'Amor de verano'.

Document Actions