Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Augmenta la recollida de tèxtil usat a Salou durant el primer semestre de 2014

dimecres 09 juliol 2014

 Els recursos obtinguts amb la gestió del tèxtil es destinen als programes de protecció del medi ambient, cooperació al desenvolupament i ajuda social d’Humana.
 
Humana Fundación Pueblo para Pueblo amb el recolzament de l’Ajuntament de Salou, ha augmentat en un 1,2% la recollida selectiva de tèxtil usat a Salou. Durant el primer semestre de l'any, hi ha recollit 17.353 kilograms de roba i calçats usats, per 17.155 kg en el mateix període de l'any anterior. 
 
La Fundació gestiona la recollida selectiva de roba usada al municipi a través d’una xarxa de 12 contenidors instal•lats en llocs de fàcil accés. El reciclatge i reutilització de material tèxtil és un servei gratuït per al municipi i suposa un estalvi important en els costos de recollida i eliminació de residus urbans.
 
El reciclatge tèxtil contribueix a la protecció del medi ambient en reduir en part els residus generats pels ciutadans, atorgant una segona vida a una roba que d’una altra manera aniria a parar a l’abocador per a ser incinerat. Cada quilo de roba que es reutilitza i no és incinerat estalvia l’emissió de 3,169 kg de CO2.
 
A Catalunya, Humana disposa de 1.333 contenidors per a la roba usada gràcies als acords de col•laboració establerts amb prop de 220 ajuntaments i 200 entitats i empreses privades; l’any passat s’hi van recollir 4.108 tones de tèxtil usat. Humana Fundación Pueblo para Pueblo, Organització No Governamental per al Desenvolupament (ONGD) que des de 1987 promou la protecció del medi ambient i duu a terme programes de cooperació a l’Àfrica, Amèrica Llatina i l’Àsia gràcies als recursos que obté de la gestió tèxtil procedent de la roba usada
 

Galeria d'imatges

roba_human.jpg
contenidor.jpg

Document Actions