Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Avancen a bon ritme les feines de muntatge al carrer Ciutat de Reus per la festa del Cós Blanc

dimecres 04 febrer 2015

S’ultimen els detalls per gaudir el proper dissabte dia 7 de la desfilada nocturna de carretel·les, la música i el confetti

 

S’habiliten diversos pàrquings controlats de fàcil i ràpida accessibilitat

 

Salou prem l’accelerador per ultimar el muntatge d’una de les festes més espectaculars de Salou i de tot el territori: el Cós Blanc que enguany arriba a la seva 35ena edició.  Els preparatius i dispositius estan a punt per rebre el proper dissabte dia 7 de febrer la festa més multitudinària: el Cós Blanc amb la cercavila al matí que endarrereix mitja hora la sortida fins a les 11h i, a la tarda, la desfilada de les carretel·les a partir de les 19 hores pel carrer Ciutat de Reus. És en aquest punt on es muntaran els canons que dispensaran les vint tones de confeti ja estan preparats pels diferents punts del carrer Ciutat de Reus.

Enguany, un total de 28 carretel·les formades per unes 2.500 persones desfilaran pels carrers del municipi al matí, en una rua de lluïment que  començarà a les 11 del matí des del carrer Advocat Gallego i que donarà una volta fins arribar al passeig Jaume I i tornarà al punt de sortida. Enguany, amb la novetat de la incorporació de dues noves colles: l’Slot Club Salou i la colla Connecta’t Jove.

Ja per la tarda, en l’acte més esperat i multitudinari de la festa major d’hivern, s’espera que unes 32.000 persones es congreguin al voltant del carrer Ciutat de Reus en una discoteca a l’aire lliure i també pel carrer Barcelona, en aquest recorregut en un ambient més tranquil i familiar. Serà a les set de la tarda quan la música, la diversió i el confetti omplin aquests carrers Salou i els voltants.

La regidora de Cultura, Maria José Rodríguez, ha explicat que “durant la festa del Cós Blanc aglutinem tots els nostres esforços, tant de la Regidoria de Cultura com de la resta d’àrees que col·laboren,  per fer d’aquesta celebració tot un èxit pel que fa a organització, diversió i seguretat, convertint aquest acte en una de les expressions més especials de la nostra cultura i aconseguint que ciutadans i visitants participin al màxim d’aquesta celebració”. La desfilada estarà amenitzada pel DJ Ismael Cantos qui punxarà la música en directe sota la direcció de l’speaker Juanma Hidalgo, el salouenc que ostenta per 33è any l’honor de ser la veu del Cós Blanc i d’amenitzar la desfilada de les carretel·les.

Un dels atractius de la desfilada nocturna és la posada en escena de les diferents colles, amb les seves coreografies i l’efecte que fan quan entren al carrer Ciutat de Reus amb els equips d’il·luminació i so d’última generació per tal de dotar d’una major espectacularitat la celebració que any rere any bat rècords. Enguany, la sonorització equival al muntatge de deu concerts units en els quasi 500 metres del carrer per on passa la desfilada.

Els inicis de la festa

La festa major d’hivern té les seves arrels en les celebracions en honor a Sant Antoni que es feia quan el municipi encara no estava segregat de Vila-seca. L'any 1981 una Comissió de Festes li va donar l'actual format, amb la creació d’una petita cercavila que amb els anys es convertiria en el Cós Blanc i durant el qual es llançaven trossos de diaris retallats en comptes de confeti. Des de 1995 l’Ajuntament assumeix l’organització de les celebracions i des d’aleshores ha anat agafant més i més pes en el panorama festiu català. L’acte més emblemàtic de la festa, el Cós Blanc, va començar com una broma entre uns amics que en un moment de la festa es tiraven trossos de paper. En l’actualitat es tracta d’un acte consolidat, que canvia cada any incorporant nous elements, amb un increment constant en la seva infraestructura i dels grups participants.

Dispositiu de Seguretat

Com és habitual també, es munta al voltant de la festa un pla d’autoprotecció on hi participen més de 300 persones incloent la Policia Local; els Mossos d’Esquadra; Protecció Civil; ambulàncies, Bombers; empreses de seguretat i voluntaris.

En concret, la Policia Local de Salou ha habilitat tot un dispositiu de coordinació del trànsit per tal de que tothom pugui accedir i gaudir de la festa. El gruix del dispositiu s’activarà a partir de les 18:00 hores i fins passades les 23:00h de la nit amb el 100% d’efectius en actiu. Per aquest motiu, es tallarà la circulació dels següents carrers durant el desenvolupament del Cós Blanc: el carrer Barcelona, Via Roma, c/ Ciutat de Reus, c/ Advocat Gallego, c/ Carrilet, c/ Sínies.

Pel que fa als estacionaments, i en previsió que a la festa del Cós Blanc s’acostin un nombre molt elevat de cotxes provinents d’altres municipis veïns, la Policia Local de Salou ha senyalitzat diverses zones d’aparcaments controlats de fàcil i ràpida accessibilitat a l’esdeveniment: pàrquing del Passeig Jaume I amb capacitat per a 500 vehicles; pàrquing Carles Roig, amb 750 places habilitades (al costat del camp de futbol); la zona urbanitzada a Emprius, amb una capacitat de 1.200 vehicles, a més d’una altra al costat del col·legi Elisabeth-Vial de Cavet per a l’estacionament de 800 vehicles més.

Des de la Policia Local i la regidoria de Seguretat Ciutadana, Protecció Civil i Mobilitat, s’agraeix la col·laboració ciutadana, es prega paciència per les molèsties que es puguin causar i s’aconsella arribar a Salou abans de les sis de la tarda; amb temps per tal de poder aparcar i arribar al punt on s’inicia la desfilada.  Finalment, es recorda que caldrà atendre les indicacions de la Policia Local i de l’organització de l’esdeveniment, per tal d’aconseguir una festa segura i sense incidents.

Galeria d'imatges

COSBLANC.jpg
COSBLANC_MUNTATGE.JPG

Document Actions