Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Avancen a bon ritme les obres del col•lector, la Pista Esportiva i la reforma de voreres i enllumenat del Cap Salou

Amb el nou col.lector s’evitaran inundacions i entollaments quan plogui a la Zona Estival

divendres 06 maig 2011

Les obres de prolongació del col•lector de pluvials del Carrer Argilagar a la zona Estival avancen a bon ritme. Amb aquesta nova instal•lació s’evitaran inundacions i entollaments quan plogui. L’obra  que implica una prolongació de 48 metres que s’executarà per un import de 30.2123,64 euros.

Es tracta d’una necessitat històrica d’aquesta zona que no disposava de xarxa de recollida de pluvials, fet que provocava l’entollament o inundació en dies de pluja.  Aquesta àrea està situada a la Urbanització Zona Estival i, en concret, a la cruïlla dels Carrers Argilagar i Llorer.

La nova instal•lació s’inicia al final del col•lector del carrer Argilagar, a l’alçada del Passatge del Pla de l’Era, i es prolonga  48 metres fins a d’indret dels embornals existents a la maeitat del mateix carrer.  Els treballs que es preveuen realitzar entre d’altres és la demolició de paviments, obertura i posterior restabliment de rases, instal•lació de canonades i formigonat de les mateixes així com la construcció d’un pou de registre i connexió al col•lector de pluvials ja existent.

 


Pista Esportiva del Cap Salou

D’altra banda, la pista poliesportiva  que s’està construint a la zona de Cap Salou avança a bon ritme. És un projecte que consisteix la pista poliesportiva situada entre el carrer Farigola i Fonoll, a la zona de Cap Salou, per un import de 63.328,35. Actualment, s’està treballant per col•locar el formigó armat, a més, comptarà amb sis columnes d’il•luminació i 24 projectors de llum, el que ha de permetre fer-ne ús als veïns tot i que no hi hagi ja llum natural. Amb aquesta nova pista es dona sortida a una reivindicació veïnal ja que, amb la construcció del pavelló, es va eliminar l’anterior pista a l’aire lliure, deixant sense un equipament esportiu públic i d’us discrecional la zona del Cap Salou. La pista estarà senyalitzada per a la pràctica de diversos esports, com ara el futbol o el bàsquet, entre d’altres. La Pista estarà finalitzada a finals d’aquest mes de maig.

Tercera Fase Reforma de les Voreres


D’altra banda, la tercera fase de reforma de les voreres del Cap Salou finalitzaran abans del 1 de juliol. Aquest projecte consisteix en dotar de paviment de formigó les voreres que actualment són de terra així com renovar i modernitzar l'enllumenat públic. Es tracta de la pavimentació amb formigó de 937 metres quadrats i de 71 nous punts de llum. A més, implica la reconstrucció de les escales d’accés a Cala Crancs per tal d’adequar-les al que fixa el vigent Codi d’Accessibilitat de la Generalitat de Catalunya.  El pressupost d'execució per contracta, segons projecte, és de 275.642,41 € (IVA inclòs
Es tracta de la tercera etapa de modernització de les voreres i enllumenat que presenten mancances per tal d’adequar i millorar la seva imatge de cara als habitants de la zona així com també per a potenciar la qualitat del municipi com a destinació turística. La primera fase es va actuar a la Punta del Cavall (des de la carretera de la Costa fins al carrer Pas de la Mala Dona) i el pas públic de la Punta del Cavall que enllaça la rotonda existent a la cruïlla amb el carrer Cala Crancs i el carrer Cala Font. La segona fase, es va executar de manera paral•lela en part del carrer Punta del Cavall i el carrer Mola d’Aires, a més del pas públic del mateix nom que enllaça els dos carrers. El tram de carrer afectat té una longitud de 670 metres i el pas públic 71 metres més.
Per l’alcalde Pere Granados es tracta “de millorar la imatge de CAP Salou i donar-li un impuls definitiu per tal que els veïns i veïnes puguin gaudir de millor qualitat de vida responent a les seves necessitats”, ha recordat.

 

 

 

 

 

Galeria d'imatges

premsa.JPG
DSCN9920.JPG

Document Actions