Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Avui comença la setmana de la ‘mobilitat sostenible i segura’ a Salou

És tracta d’una celebració oberta a tots el ciutadans que té la voluntat de conscienciar la ciutadania sobre l’ús d’altres tipus de transport més saludables com la bicicleta, el caminar o l’ús del transport públic

dimecres 22 setembre 2010

Salou acull, des d’avui i fins el proper dimecres 29 de setembre, la setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura.  Es tracta d’una celebració oberta a tots el ciutadans que té la voluntat de reflexionar sobre com ens movem a les ciutat i què s’ha de fer per augmentar la seguretat i sostenibilitat del transport.   Enguany, el lema és “Mou-te amb el cap per viure millor” i la campanya vol promoure la reflexió sobre com els ciutadans es mouen a les ciutats i sobre les conseqüències del canvi climàtic. L'ús del transport públic, l'ús racional del transport privat, anar a peu i en bicicleta són  bones pràctiques per als desplaçaments quotidians, milloren la convivència, i ajuden a la preservació del medi ambient.

Així, la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura pretén conscienciar la ciutadania sobre la necessitat d’evitar l’ús del cotxe a la ciutat a favor d’altres tipus de transport i mobilitat més sostenibles i saludables com la bicicleta i el caminar o l’ús del transport públic. També és vol incrementar les oportunitats perquè els habitants de Salou puguin utilitzar mitjans de transport alternatius a l’ús individualitzat del cotxe, potenciant millores en el transport públic i oferir la possibilitat de redescubrir el municipi a través de nous camins i itineraris en un entorn segur, saludable i relaxat.  En aquest sentit, es duran a terme una sèrie d’activitats:

Desplaçaments segurs a les escoles

L’alumnat de les diferents escoles del municipi podran desplaçar-se i arribar a les aules amb seguretat a través de la peatonalització dels carrers que donen accés als centres. 
 

PASSEJADA pel Passeig i el Camí de Ronda
Dimarts 28 – A les 9:00 a la Plaça Bonet

El Centre d’Atenció Primària amb el grup Anem a Caminar organitza de forma periòdica passejades saludables combinades amb la pràctica esportiva a través de passejades a través d’itineraris per la costa.  

No cal inscripció prèvia. Activitat apta per a tots els públics. Cal portar calçat i roba adequats.


PEDALADA CONTRA EL CANVI CLIMÀTIC 
Dissabte 25 – A la Plaça de la Pau
Inscripcions a partir de les 9:00 - Sortida a les 10h.

Bicicletada amb la col·laboració de la Policia Local de Salou per tal conèixer els carrils bici existents al municipi i mostrar que es possible moure’s per Salou amb bicicleta de forma segura.

A la sortida s’entregaran diversos materials identificatius de la pedalada que ens permetrà calcular les emissions de CO2 estalviades per tots els participants.

Inscripcions gratuïtes, amb antelació, al punt de sortida

Document Actions