Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Avui divendres s'instal·larà a Salou per primera vegada un Campament Medieval

divendres 05 setembre 2008

La Festa del Rei en Jaume acull enguany una novetat important: el primer Campament Medieval, que s'obrirà aquest divendres a les 18.30 hores. El Campament estarà muntat a la platja de Ponent (al costat del Club Nàutic de Salou) i vol recordar la sortida de Jaume I de les platges salouenques per conquerir la illa de Mallorca. Durant els tres dies que el Campament romandrà obert, entre divendres i diumenge, es realitzaran en aquest emplaçament diverses activitats per a petits i grans amb tallers de xanques, pintura, tir de soga, lluita amb quadrigues, jocs d'enginy, danses participatives, lluita de cavallers, exposició de vestits i armes de l'època, etc.
El Campament Medieval permetrà també gaudir de menjars a l'estil medieval com costellams, corders sencers i embotits fets al rostidor, a diferents preus (podeu consultar els horaris al tríptic de la festa, penjat al web de l'Ajuntament). En el transcurs dels sopars s'oferiran també actuacions de les millors companyies de teatre i espectacle medieval del moment. Com a activitat a destacar, el diumenge a les 20 hores es podrà veure una gran exhibició hípica, a càrrec dels Amics del Cavall de Salou.
El seguici del Rei Jaume I, dissabte
Un dels actes més importants de la commemoració del VIII Centenari del Naixement del monarca, organitzada per l'Ajuntament de Salou, tindrà lloc el proper dissabte 6 de setembre.
A les 20 hores, el monarca recorrerà en seguici els carrers de la ciutat per recordar l'any 1229, quan en Jaume va estar mesos esperant recollir un exèrcit prou nombrós per poder partir cap a la conquesta de Mallorca i finalment el seu estol es va agrupar al port de Salou.
Més de 400 participants formaran part de la cercavila que sortirà de la Torre Vella, passarà per Via Aurèlia, Via Roma, carrer de Barcelona, Passeig Jaume I i arribarà a la Platja de Ponent a les 20.45 hores, aproximadament.
Unes 300 persones del poble salouenc representaran diferents personatges, com ara els soldats, els nobles, els estendards, el Rei i la Reina, els camperols, etc. Un grup de 8 soldats almogàvers, soldats a sou que van ser importantíssims per l'expansió de la Corona d'Aragó, els acompanyaran i desfilaran també pels carrers de la localitat.
El seguici estarà integrat, a més, per diferents grups de música i animació que faran de la festa una autèntica celebració. Aquests grups seran: la formació musical els Ministrers SoNat, que recrearà les bandes medievals que a Catalunya acompanyaven els actes de gran rellevància amb xeremeies, cornamuses, flabiols i percussions; la Banda de tambores de Monzón, format per vint; i la prestigiosa formació de Grallers La Tarota, de Salou.
A banda d'aquests, Passabarret Joglars (un grup d'actors, malabaristes, acròbates i xanquers que recreen una troupe de joglars medievals), Titiriteros de Binéfar (grup de 7 animadors, xanquers i músics considerat com un dels més prestigiosos) i l'animació de carrer Terrabastall, seran els encarregats de fer ballar i riure a tothom.
En finalitzar el seguici es farà un sopar en honor al rei i a les 22.30 hores es podrà escoltar un concert a tocar del mar amb un grup de músics i animadors medievals vinguts de les terres aragoneses, anomenat Lutre. Mentrestant hi haurà torneigs i entrenaments propis de l'època medieval.
El Regidor de Festes, Joan Antoni Brull, ha agraït la col·laboració a tots els participants que fan d'aquesta festa 'un dels actes més vistosos de la ciutat'.
Cal recordar que com cada any s'ha instal·lat el Mercat Medieval, obert fins el 6 de setembre.

Document Actions