Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Avui s’inaugura la IV Edició de la Fira Marítima de la Costa Daurada

Natàlia Via –Dufresne, doble medallista olímpica, obrirà la jornada amb una xerrada sobre la Barcelona World Race

divendres 27 maig 2011

L'alcalde de Salou, Pere Granados, el regidor de Promoció Econòmica, Marc Montagut, juntament amb l’alcalde de Cambrils, Robert Benaiges juntament amb altres autoritats polítiques en funcions i representants dels Clubs Nàutics de Salou i Cambrils presentaran avu la  quarta edició de la Fira Marítima de la Costa Daurada que tindrà lloc des d’avui fins el 29 de maig al Club Nàutic de Salou. En aquesta edició, l’espai a l’aire lliure d’exposició s’ubicarà dins les instal•lacions del Club Nàutic de Salou.   La fira s’inaugurarà avui a les 18:30 hores al mateix Club Nàutic de Salou amb la presència del subdelegat del Govern, Quim Nin. 

Acte seguit, la reconeguda regatista Natàlia Via-Dufresne explicarà la seva experiència com a regatista en en la Barcelona World Race. Aquesta esportista d’èlit va participar als Jocs Olímpics de Barcelona de 1992, en els d’Atlànta (EEUU), i en els de Sydney (2000) i en els d’Atenes (2004) i en els de Pequín (2008). Al llarg de la seva carrera ha aconseguit tres medalles de bronze en el Campionat del Món de vela, dues medalles en els Jocs del Mediterrani (una d'elles d'or) i dues medalles més en el Campionat d'Europa de vela (una d'elles d'or). Posteriorment a la xerrada de la regatista, hi haurà una cantada d’havaneres amb el grup Ultramar, situat al Passeig Jaume I, al costat del Club Nàutic de Salou. 

D’altra banda, demà tindran lloc diferents bateigs i sortides de llagut, caiac o vela, entre d’altres tipus de navegació, així com xerrades sobre pesca esportiva i una xerrada sobre el Projecte Ecoinmar a les 12.00 hores. Es tracta, d’un vaixell sostenible, silenciós, lliure de CO2.  El mateix dissabte a les 14 hores hi haurà una fideuà popular al Club Nàutic amb un preu de 2 euros.  A les 20 hores, s’inaugurarà l’exposició de pintrua de l’autro Antonio Ruiz Vaca a les mateixes instal.lacions.

Diumenge, entre d’altres activitats, hi haurà excursions marítimes dels Creuers Costa Daurada o bateig de submarinisme així com un espectacle infantil a càrrec de la companyia Panettone Brotters.

La Fira està oberta a tota la població en general i especialment als amants dels esports nàutics, de la platja, la pesca i les activitats culturals i gastronòmiques relacionades. Els objectius, entre altres, són donar a conèixer el caràcter nàutic i mariner dels dos municipis, promoure el sector per generar ocupació i riquesa, incrementar l’oferta turística, difondre elements culturals relacionats amb el món marítim, potenciar l’intercanvi d’experiències i afavorir la implantació al territori de noves empreses.

 

Galeria d'imatges

nautic2.JPG

Document Actions