Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Cambrils, Salou i Vila-seca es promocionen aquesta setmana a IntourMarket de Moscou

Del 15 al 18 de març, els municipis de Cambrils, Salou i Vila-seca tenen una destacada presència a la fira turística moscovita IntourMarket, mitjançant un estand propi de més de 30 metres quadrats, una fira prèvia a la tradicional fira MITT de Moscou

dilluns 17 març 2014

Responent a la proposta directa del sector turístic dels municipis, és el primer cop que aquests tres municipis participen amb un estand en aquesta fira, organitzada per l'empresa russa ExpoTour, que preveu  acollir enguany a més de 70.000 visitants en els 1.400 expositors presents a la fira, i que compta amb el recolzament i impuls del govern de la Federació Russa.

Intourmarket permet ampliar l'acció promocional que estan fent les destinacions i els empresaris desplaçats aquests dies a Moscou, i que es completarà amb la presència activa a la fira Mitt en el córner de la Costa Daurada.

 

El principal objectiu que s'han fixat els municipis per assistir a la fira professional IntourMarket és contactar agències i professionals turístics de zones principalment de les regions de Moscou, d'Ekaterimburg i Volgograd, a més, del sud i nord de Rússia i del Mar Negre.

 

La determinació de Cambrils, Salou i Vila-seca per estar en aquesta fira respon a la confiança en el mercat i en el lideratge que tenen, gràcies a la feina feta per empresaris i administracions des de fa més de quinze anys. Els tres municipis s'han convertit així en les úniques destinacions de Catalunya amb estand propi en aquesta fita professional, i juntament amb Andalusia i TourEspaña, els únics de tot l'Estat.

 

Intourmarket ha permès a més que els regidors de turisme de Cambrils, Xavi Martí; de Salou, Benet Presas, i de Vila-seca, Xavier Graset, i de l'alcalde de Salou, Pere Granados, poguessin fer contactes directes i reunions bilaterals amb els principals responsables i directius dels tour operadors Tez Tour i Coral Travel, presents també a la fira amb un pavelló cada operador, i testar les previsions i tendències del mercat rus per aquesta pròxima temporada.

 

Els regidors han participat també en diverses entrevistes per mitjans de comunicació, com les realitzades pel canal de televisió RTG int., un canal especialitzat en viatges i vacances. En les entrevistes, els regidors Graset, Presas i Martí han destacat els principals productes turístics de les tres destinacions, així com la importància de la proximitat a Barcelona, Reus i Tarragona, de la proximitat amb l'aeroport de Reus i de la importància de les noves connexions que hi haurà aquesta temporada des de Moscou.

És important destacar l'alt coneixement dels professionals per les destinacions i del gran interès que generen els allotjaments de la nostra zona. 

 

Els representants municipals van tenir també l'ocasió de copsar la situació que està vivint el país aquests dies de la mà del Director de la Centre de Promoció Turística de Rússia i Països de l'Est, Josep M. Perramon, amb el que es van reunir a la fira i amb el que van poder fer un intercanvi d'impressions sobre les possibles conseqüències en el sector turístic, finalitzant amb un missatge de prudència.

 

Segons les dades de l'Observatori d'Estudis Turístics, l'any 2013 el mercat rus va significar el 26% dels turistes allotjats en els tres municipis de la Costa Daurada, sent el primer mercat internacional, seguit del mercat anglès amb un 18%, i superat únicament pel mercat nacional que va ser suposar el 33% dels turistes. Aquestes proporcions de pes de mercats es mantenen igualment si estudiem mes per mes, amb l'excepció del juliol del 2013 quan el turista rus va ser el primer amb un 35%, seguit llavors pel nacional amb un 25%. Cal remarcar que durant el 2013, els municipis de Salou, Cambrils i Vila-seca van allotjar el 63,36% de les pernoctacions de tota la Costa Daurada, que van ser 18.233.938.

Galeria d'imatges

Foto_fira_IntourMarket.JPG
Foto_fira_IntourMarket.JPG
Foto_fira_IntourMarket.JPG

Document Actions