Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Cambrils, Salou i Vila-seca es reuneixen per parlar del projecte de construcció d'una Escola Oficial d'Idiomes compartida

dimecres 07 maig 2008

El regidor d'Ensenyament de Salou, Paco Gaya i l'arquitecte municipal, Josep Maria Ferran, s'han reunit a principis d'aquesta setmana amb la regidora d'Educació de Vila-seca, M.Àngels Ponce; i el regidor d'Educació de Cambrils, Salvador Matas, acompanyat del tècnic municipal Manuel Ortega; per parlar de la creació d'una Escola Oficial d'Idiomes (EOI) que donaria cobertura a les tres localitats veïnes. Aquest centre d'ensenyament de llengües, a hores d'ara en fase d'estudi, es podria anomenar EOI de la Costa Daurada, segons ha explicat Gaya al finalitzar la reunió.

El regidor d'Ensenyament de Salou ha presentat el projecte als seus homòlegs, els quals s'han compromès a estudiar la proposta i a mantenir una propera trobada el pròxim 29 de maig a Cambrils.

La idea és que aquesta nova EOI, prevista a l'Avinguda Pau Casals de Salou, pugui estar construïda d'aquí a dos anys, ha precisat Gaya, tot remarcant les bones comunicacions d'aquesta zona escolar del municipi. 'Els alumnes de Cambrils i Vila-seca podrien accedir a aquest equipament sense necessitat d'entrar al nucli urbà salouenc', ha afirmat en aquest sentit.

Es calcula que l'escola d'idiomes projectada tindria capacitat per a una població de 100.000 habitants i disposaria de 18 aules. 'Amb aquest centre d'ensenyament es tracta d'evitar els desplaçaments dels ciutadans de Cambrils, Salou i Vila-seca a les escoles oficials d'idiomes de Tarragona i Reus, ja saturades', ha apuntat Gaya.

En principi, el departament d'Ensenyament de la Generalitat veu 'amb bons ulls' aquest projecte, ha assegurat el regidor de Salou, qui espera arribar a un acord amb els ajuntaments de Cambrils i Vila-seca per poder dur-lo a terme.

Document Actions