Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Campanya de la Policia Local de Salou per prevenir les distraccions al volant

L’operació coordinada amb la DGT s’intensificarà al municipi del 23 al 28 d’octubre

dimarts 16 octubre 2012

La regidoria de Seguretat Ciutadana, Protecció Civil i Mobilitat, s’afegirà en els pròxims dies a la campanya estatal de trànsit coordinada per la Dirección General de Tráfico (DGT), de control de les distraccions al volant i als semàfors. Del 23 al 28 d’octubre, la Policia Local intensificarà els controls a les carreteres de Salou amb la intenció de traslladar a la societat la necessitat de mantenir la màxima atenció possible durant la conducció als trajectes llargs, però també als trajectes curts i interurbans.

Les distraccions durant la conducció constitueixen una de les principals causes d’accidentalitat a les carreteres espanyoles. Particularment, l’ús inadequat del telèfon mòbil incrementa considerablement el risc d’accident, no només per la seva utilització incorrecta; sinó per la distracció del conductor.

Per aquest motiu, s’establiran controls preventius de forma aleatòria per la totalitat del municipi i en les diverses franges horàries que comprenen la campanya per conscienciar sobre el tema i vetllar per la seguretat tant de conductors, com de vianants.

La campanya pretén extremar el control en matèria de distraccions al volant i  es vigilarà que la població respecti els semàfors i que no faci servir els dispositius de telefonia mòbil o altres sistemes de comunicació durant la conducció. Els articles 18 i 146 del Reglament General de Circulació, així ho disposen.

Des de la regidoria de Seguretat Ciutadana, Protecció Civil i Mobilitat, es vol divulgar aquests dies, amb més intensitat, les recomanacions de la DGT per evitar distraccions al volant i practicar una conducció segura amb els següents consells:

-Programar el GPS en ruta és molt perillós, cal fer-ho sempre abans d’iniciar la marxa; perquè programar els navegadors mentre conduïm és una distracció que augmenta el risc de patir un accident de trànsit.

-Abans de conduir: dormir bé, no ingerir alcohol, no fer àpats copiosos i cuidar la ingesta de determinats aliments.

-Durant el trajecte, preferiblement no fumar i mantenir una temperatura agradable dins del cotxe d’uns 22-23 graus.

-Com el mòbil és una font de distraccions important, només se’n recomana l’ús en casos d’emergències i amb el cotxe aturat.

-La ràdio/CD o altres dispositius com ara pantalles amb accés a Internet, monitors de televisió i reproductors de vídeo o DVD, manejar-los durant la conducció ens distreu; per això són aconsellables els sistemes que es manegen directament des del volant o programar-los abans del viatge.

Marc Alarcón, regidor de Seguretat Ciutadana, Protecció Civil i Mobilitat, va destacar que “l’objectiu és aconseguir conscienciar els conductors per mantenir una atenció regular a l’hora de conduir i fer que es respectin les normatives vigents per evitar els perills de les distraccions a les carreteres”.

Galeria d'imatges

Campanya_Policia_Local.JPG
Campanya_Policia_Local.JPG

Document Actions