Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Carles Puigdemont i Sor Lucia Caram confirmen la seva assistència a la Nit Empresarial 2016

dilluns 18 abril 2016

L’acte, que es durà a terme el pròxim 6 de maig al Teatre Auditori de Salou (TAS) se centra, com ja va fer-ho en l’edició de l’any passat, en la capacitat de lideratge de les empreses de les comarques de Tarragona

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i Sor Lucia Caram són alguns dels convidats que participaran en la Nit Empresarial 2016, que enguany es durà a terme el pròxim divendres 6 de maig, a partir de les 19.30 hores al Teatre Auditori de Salou (TAS), on per segon any consecutiu d’acull a la capital de la Costa Daurada aquesta trobada del teixit empresarial.

Enguany, la nit torna a centrar-se en la capacitat de lideratge de les empreses del territori, en un acte en el qual s’exposarà com viuen el present i les perspectives de futur els sectors productius que són clau per l’economia de les comarques de Tarragona. Aquest migdia s’ha presentat en roda de premsa els detalls de la vetllada que porta com a eslògan “Liderant el territori”. En aquest sentit, l’alcalde de Salou, Pere Granados, ha volgut agrair la confiança de la CEPTA per escollir per segon any el municipi com a seu per a l’esdeveniment i ha assenyalat que “l’empresa és qui lidera el moviment econòmic del territori però són les administracions qui han de generar un ambient favorable per a la inversió”, apuntava. En aquest sentit, Granados ha assegurat que “hem de fomentar noves idees empresarials treballant sector privat i sector públic per tal que el camp de Tarragona sigui un eix d’inversió i de generació de nous llocs de treball”.

Per la seva part, el president de la CEPTA Josep Antoni Belmonte, destacava que la CEPTA busca dur a terme un reconeixement per a totes aquelles empreses que excel·leixen al territori. “També estem molt damunt del món de l’emprenedoria, i al costat de la tasca social que fan moltes empreses de les comarques de Tarragona, sempre intentant destacar de manera descentralitzada els èxits de les diverses corporacions, estiguin on estiguin”.

A la roda de premsa també han estat presents la regidora de Promoció i Dinamització Econòmica i Empresarial, Martina Fourrier i Xavier Guardià, com a organitzador, qui ha destacat que enguany també es duen a terme diverses taules rodones per fer diagnosis sectorials de turisme; serveis, indústria i energia; a més de transport i coneixement. L’acte que es durà a terme a Salou comptarà amb diverses parts diferenciades.

 

Bloc 1: Reconeixement als premiats

Com en altres edicions de la Nit Empresarial, durant el primer tram de l’acte s’entregaran els Guardons CEPTA 2015, premis que tenen com a objectiu reconèixer l'esforç constant realitzat pels empresaris/es cap a la millora de la competitivitat de les empreses, la creació de valor i llocs de treball i per l'augment de la qualitat de vida.

Les empreses que vulguin optar a algun dels guardons que s'entregaran en l'edició d'aquest 2016 ja tenen a la seva disposició les bases de candidatura i la fitxa digital de presentació a la web www.nitempresarial.cat.

 

Guardons CEPTA 2015 que s’entregaran durant la pròxima Nit Empresarial:

GUARDÓ D'HONOR CEPTA

Per a la persona, empresa o entitat que hagi destacat per la seva aportació en valors personals, esforç cap a aconseguir objectius, exemple pels altres, riquesa creada, desenvolupament econòmic i del territori, innovació en productes i processos, etc., en el món empresarial i/o en la societat de la província.

GUARDÓ A L'EMPRESA DESTACADA 2015

Pels resultats obtinguts preferentment durant l'any 2015 per un projecte o activitat empresarial liderada per una persona o equip de persones, una societat mercantil, una família, o un grup d'empreses.

GUARDÓ A L'EMPRESA FAMILIAR

Per la feina feta a favor de la continuïtat o al desenvolupament de l’empresa familiar, per part dels seus propietaris, donant importància a la unitat de gestió familiar i al relleu generacional.

GUARDÓ A LA RESPONSABILITAT SOCIAL

Per les empreses i entitats que busquen conciliar el seu creixement i competitivitat, integrant al mateix temps el compromís amb el desenvolupament social.

GUARDÓ A LA INTERNACIONALITZACIÓ

Per la internacionalització de l’activitat de l'empresa en els diferents vessants de nova implantació, expansió o consolidació en els mercats exteriors de l’Estat espanyol.

 

GUARDÓ A LA INNOVACIÓ / LES NOVES TECNOLOGIES

Per l'esforç innovador en nous productes, serveis, en la formació, en el procés de producció, en la gestió, en l'aplicació de les noves tecnologies de la informació i la comunicació a productes i serveis, que hagi impulsat la competitivitat de l'empresa ja constituïda o que s'hagi constituït durant el 2015.

GUARDÓ A L’EMPRENEDORIA

Als emprenedors/es que durant el 2015 hagin posat en pràctica efectivament un projecte empresarial que destaqui per la seva originalitat en la detecció i cobertura de noves necessitats i oportunitats de negoci.

GUARDÓ A LA CREACIÓ D’OCUPACIÓ

Per la creació de llocs de treball durant el 2015 en el territori amb motiu de la instal·lació de l'empresa a la província de Tarragona, o per noves inversions d'ampliació o d'altres motius que generin ocupació neta a la província.

 

GUARDÓ A LA TRAJECTÒRIA EMPRESARIAL

Pels resultats econòmics i/o socials obtinguts en l'evolució de l'activitat de l'empresa en els últims 10 anys o més, en vessants com l'expansió, la consolidació, la inversió, la diversificació, l'aprofitament de les oportunitats i la gestió eficaç dels riscos.

GUARDÓ A L'ECONOMIA SOCIAL

Per les empreses privades o mixtes que hagin implantat o tinguin implantats el 2015 programes d'actuació en base a l'interès col·lectiu dels seus integrants, ja sigui de caràcter econòmic i/o social.

GUARDÓ A L’ECONOMIA COL·LABORATIVA

Per empreses i entitats de titularitat privada o mixta que comparteixen bens i serveis preferentment a través de plataformes digitals amb l'objectiu de que es millori l'ús dels recursos existents i la rendibilitat de les empreses. En son exemples actuals, empreses del sector immobiliari, vitivinícola, de transport de mercaderies i/o persones, financers, roba i calçat, oci en sentit ampli.

GUARDÓ A LA PROMOCIÓ DE L’ACTIVITAT EMPRESARIAL

Per l'empresa, grup d'empreses o entitat de titularitat pública, privada o mixta, que catalitzi, impulsi, incentivi o promogui la creació, consolidació i promoció d'empreses amb l’objectiu d'aconseguir el desenvolupament econòmic i/o social de una localitat o comarca de la província

GUARDÓ A LA GESTIÓ DE RESIDUS

Per l'empresa o grup d'empreses, o entitat de titularitat pública privada o mixta, que hagi realitzat, o iniciat, projectes de millora de la gestió dels residus propis o aliens en els àmbits de la reducció, la reutilització i el reciclatge de residus de l’empresa.

 

Bloc 2: Reconeixement als premiats

El segon bloc de la Nit Empresarial mirarà cap endins del territori amb un ampli sentit crític. En aquesta part de l’acte s’exposaran les opinions, certeses i objectius de futur dels sectors productius amb més pes de la província de Tarragona.

D’aquesta manera, la presentació de les conclusions del treball ‘Lideratges sòlids en temps líquids’ servirà per exposar les principals fortaleses, però també debilitats i amenaces, d’un territori ple d’oportunitats com són les comarques de Tarragona.

 

Bloc 3: Ponència de la convidada de la Nit Empresarial 2016:  Sor Lucia Caram

 

Sor Lucía Caram. Tucumán, Argentina, 1966. Monja Dominica, teóloga i activista social. Promotora del projecte Mosaic de Salt mental a la Catalunya central i fundadora de de SOS TUCUMAN, fundació que ajuda a persones en exclusió social a Tucumán, argentina.

Fundadora i directora de la Fundació privada Rosa Oriol, del grup de diàleg interreligiós de Manresa i promotora del Programa Nacional contra la Pobreza Infantil “los comprometidos” amb el suport de Mediaset i l’Obra Social la Caixa.

Promotora de #Invulnerables, programa a Catalunya contra la pobresa Infantil amb el suport de l’Obra Social la Caixa, el FC Barcelona i el Govern de la Generalitat. Una iniciativa que promou la col·laboració público privada per trencar el cercle de la pobresa i garantir igualdat d’oportunitats a les families amb infants.

A banda, la Nit Empresarial també comptarà amb la presència del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que ha confirmat la seva presencia a acte i que presidirà l’acte juntament amb el president de CEPTA, J.Antoni Belmonte, i l’alcalde de Salou, Pere Granados.

 

Galeria d'imatges

cepta.jpg
taulacepta.JPG

Document Actions