Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Carlos Prieto: Salou sempre trobarà la mà estesa del govern d'Espanya

dijous 01 febrer 2024

El delegat del Govern de l'Estat a Catalunya, Carlos Prieto, juntament amb el subdelegat del Govern a Tarragona, Santiago Castellà, han fet, aquest migdia, una visita institucional a l'Ajuntament de Salou. Durant una atenció als mitjans, Carlos Prieto ha lloat l'alcalde Pere Granados per la seva "empenta" i visió de futur per promoure un treball pràctic, amb l'objectiu de convertir Salou en un municipi encara més acollidor, sostenible i accessible, destacant els esforços duts a terme per evidenciar els progressos assolits fins al moment.

Entre les iniciatives destacades, es troba la conversió en zona de vianants de l'Avinguda Carles Buigas i altres projectes a la Costa de Salou, que busquen transformar la ciutat en un espai més amable i accessible, i apostant per la qualitat de vida i la diversificació de l'oferta per desestacionalitzar el turisme.

El delegat del govern ha expressat el seu suport a tots els projectes que contribueixin a millorar la qualitat de vida i l'atractiu turístic del municipi.  Prieto ha destacat el compromís de Salou per mantenir-se com a referent turístic, enfocant-se en la sostenibilitat econòmica i social. Especial menció ha rebut el projecte de desmantellament de la via del tren, que "obre el camí a noves oportunitats i espais" per als residents i visitants.

Prieto ha destacat el compromís de Salou per mantenir-se com a referent turístic, enfocant-se en la sostenibilitat econòmica i social. Especial menció ha rebut el projecte de desmantellament de la via del tren, que "obre el camí a noves oportunitats i espais" per als residents i visitants

Carles Prieto ha elogiat l'alcalde Pere Granados i al seu govern perquè "tenen molt clar per on han de tirar, i Salou sempre trobarà la mà estesa del govern d'Espanya per abordar nous i innovadors projectes que serviran per millorar encara més la imatge sostenible i amable de la capital de la Costa Daurada."


L'alcalde Pere Granados ha aprofitat la trobada per tractar sobre la connectivitat ferroviària amb l'eix central del Corredor Mediterrani, treballant també amb la Secretaria d'Estat de Turisme per aconseguir finançament que permeti una transformació més integral i transversal dels municipis turístics com Salou.

Prieto, Castellà i Granados han visitat un dels quaranta miradors del Camí de Costa de Salou, des d'on han pogut apreciar "la gran recuperació del nostre litoral en un espai natural i sostenible i que, a més a més, és d'una gran riquesa paisatgística"

En relació amb el projecte de desmantellament de la via del tren, Granados ha destacat la importància de l'Eix Cívic com a iniciativa transformadora, subratllant la necessitat d'incorporar aparcaments per a vehicles per minimitzar l'impacte ambiental i avançar cap a un municipi sostenible i descarbonitzar, i que s'adapta als efectes del canvi climàtic. Sobre l'Eix Cívic també ha dit que està previst desenvolupar polítiques d'habitatge social amb la construcció d'habitatge de protecció oficial, revelant que va demanar reunions amb diferents ministeris.

Durant la visita, s'han abordat també altres projectes de transformació i sostenibilitat urbana, incloent-hi l'aparcament soterrat i les obres de vianabilització de l'Avinguda Carles Buigas, així com la urbanització de l'Eix Cívic. A més, s'ha fet referència a diverses iniciatives en estudi que seran plantejades en futures reunions amb l'administració central.

El delegat ha lloat Pere Granados per la seva "empenta" i visió de futur per promoure un treball pràctic, amb l'objectiu de convertir Salou en un municipi encara més acollidor, sostenible i accessible

Finalment, han visitat la segona fase de l'Avinguda Carles Buigas per observar les obres de conversió en zona de vianants, beneficiades per fons Next Generation, així com un dels quaranta miradors del Camí de Costa de Salou, des d'on han pogut apreciar "la gran recuperació del nostre litoral en un espai natural i sostenible i que, a més a més, és d'una gran riquesa paisatgística".

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

P2790529.JPG
P2790575.JPG
P2790740.JPG
P2790756.JPG
P2790840.JPG
P2790899.JPG
P2790935.JPG
P2800013.JPG
P2800029.JPG
gran.jfif

Document Actions