Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

CARRERA DE CAMBRERS 2005. 23 JULIOL

dimarts 19 juliol 2005

SALOU GRAN PROTAGONISTA EN LA LLIGA NACIONAL
CARRERA DE CAMBRERS 2005


El 23 de Juliol, dissabte, a les quatre de la tarda al
Passeig de Jaume I (cantonada Verge del Pilar)

La gran festa dels cambrers continua a la localitat Salou, que d'aquesta manera repeteix en el circuit de les ciutats que són seu de la Lliga Nacional Carrera Cambrers.

Organitzada per Cervesa San Miguel, en col·laboració amb ajuntaments, diferents institucions, patronats de Turisme i associacions professionals, té l'objectiu de congregar el màxim nombre de participants i superar les xifres de l'any passat, en què els professionals del sector de l'hosteleria van rebre l'homenatge del públic que es va reunir al llarg dels circuits muntats en els llocs més cèntrics de les ciutats que van ser escenari d'aquesta singular competició.

Una activitat que està a cavall entre el que és lúdic i el que és esportiu, on es posa a prova el mestratge i la professionalitat d'aquests treballadors de la safata que ens atenen en qualsevol moment i en les circumstàncies més variades, posant a prova la seva habilitat per a transitar entre taules plenes de públic, en locals tancats o en terrasses plenes de turistes.

La Lliga Nacional Carrera de Cambrers és una antiga iniciativa de Cervesa San Miguel que inicialment es va dur a terme en diferents llocs de la geografia espanyola, aprofitant la festivitat de Santa Marta, patrona del sector hoteler. Des de fa deu anys aquesta activitat ha passat a ser una Lliga amb quinze ciutats en el circuit. Amb el suport dels ajuntaments i les associacions d'hosteleria, s'organitza un muntatge en què es marca una zona de cursa dividida en tres carrers de cent metres de longitud cadascun. Les eliminatòries es disputen en diferents sèries fins arribar a una gran final en què es proclamen els guanyadors.

Entre les novetats d'aquest any, podem anticipar ja que haurà opció de córrer la distància de 100 metres o de 50 metres. D'aquesta forma donem pas a aquells Cambrers que han mostrat el seu desig de participar però per edat o condicions físiques no estan en condicions de disputar la distància llarga. Per a ells hem habilitat aquesta nova formula. Com és lògic haurà una diferència en la recompensa, però tots tenen cabuda en aquesta gran festa de San Miguel.

El guanyador de cada cursa rebrà un premi en metàl·lic de 500 euros i una estatueta que reprodueix la figura d'un cambrer. A més a més, també s'obsequiarà amb una safata a l'establiment que representi el guanyador. El segon rebrà 300 i el primer de la cursa de 50 metres rebrà 200 euros.

A la Cursa de Cambrers podran participar els empleats d'establiments hotelers. Hauran de vestir el seu uniforme habitual de feina.

Els cambrers que desitgin participar a la cursa hauran de presentar-se en el set d'inscripcions, situat l'interior del circuit, una hora abans que comenci la prova. En totes les ciutats la cursa començarà a les 17.00 hores, a excepció de la prova d'Osca, que serà a les 19.00 hores.

La Lliga aquest any incorpora nous escenaris com Manresa i Sitges. A Salou la prova s'ha previst per al dissabte 23 de Juliol en el cèntric espai del Passeig Jaume I (cantonada Verge del Pilar).

Tot és a punt i programat per aquesta nova edició de la Lliga Nacional Cursa de Cambrers a la capital de la Costa Daurada. Estem segurs que la participació superarà la de l'any passat i que la jornada constituirà una gran festa.

Tots els detalls de la Lliga es poden consultar a la pàgina d'Internet www.sanmiguel.es/liganacionalcarreracamareros
Salou, Juliol de 2005

Document Actions