Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

CARTA DE L'ALCALDE DE SALOU, PERE GRANADOS, A LA CIUTADANIA

dimarts 31 març 2020

                                                                

 

Benvolguts veïns i veïnes,

Des de l’aparició del COVID-19 (Coronavirus), els hàbits i costums de la nostra vida s'han vist alterats i restringits, i hem hagut d’introduir canvis importants que esdevenen del tot necessaris si volem afrontar, amb garanties d'èxit, tant la contenció del virus, com el risc de contagi.

Des de l’Ajuntament de Salou ens hem posat al capdavant per gestionar adequadament aquesta crisi, perquè entenem que és la nostra responsabilitat i el nostre compromís com a servidors públics, el fet de donar resposta àgil a les exigències i necessitats bàsiques dels nostres veïns/es, d'acord amb allò que exigeix la situació.

Des del mateix moment en què es va decretar l'Estat d'Alarma per part del Govern Central, l'Ajuntament de Salou també va adoptar una sèrie de mesures fiscals; de neteja, desinfecció i salubritat urbana; de tancament d'instal·lacions i equipaments públics municipals, parcs i platges; anul·lant activitats programades; intensificant l'atenció social i creant un cos de voluntariat d'ajuda humanitària per contribuir a combatre aquest estat d'emergència sanitària, i tenir cura de la salut i de les necessitats dels nostres veïns i veïnes, sobretot d'aquells col·lectius més vulnerables i de més risc.

 

Un repte que ens implica a tots. Col·laborem-hi!

Però aquesta lluita l'hem de fer i l'hem de guanyar plegats; cal que fem front comú davant la crisi amb responsabilitat social, de forma solidària i amb una necessària actitud de respecte i disciplinada cap a les mesures i recomanacions sanitàries; i cap a les ordres i instruccions de confinament i de limitació d'activitats i de mobilitat, per tal de prevenir la propagació del virus.

I, per això, voldria insistir en algunes coses importants d'obligat compliment, si volem contenir el risc de contagi i vèncer el coronavirus: adopteu totes les mesures de seguretat i higiene que demanen les autoritats sanitàries, i quedeu-vos a casa. Sortiu, únicament, en els casos autoritzats i si, a més, és absolutament necessari per causa de força major. Només d'aquesta forma us protegireu vosaltres i protegireu la resta de persones: la vostra família i els vostres veïns i veïnes. És cert que una alteració de la nostra quotidianitat pot provocar certa incomoditat i sensació d'incertesa, però cal que ens hi adaptem, pel bé comú.

 

Agraïments i encoratjament.

En primer lloc, s'escau expressar un ample i especial agraïment, en nom de tots i de totes, al personal sociosanitari i al personal mèdic i, en general, al cos i a la comunitat sanitària per la seva labor abocada, intensa i incansable.

També, l'agraïment més sincer a la Policia Local, a Protecció Civil, als Mossos d'Esquadra, als serveis de neteja municipal d'Urbaser; i a totes aquelles persones que estan treballant a primera línia. A tots els col·laboradors i entitats, Càritas i Eluzai, que amb un admirable esperit de ciutadania i d'humanitat s'han prestat voluntàriament a servir els altres en un moment complicat, atenent les necessitats dels més vulnerables.

A tots aquells departaments de l'Ajuntament que, per la seva naturalesa, han hagut de reforçar el seu servei per atendre millor l'estat d'emergència social i sanitària; i als treballadors i treballadores municipals, que, malgrat les circumstàncies, s'esforcen a prestar els serveis essencials a la societat salouenca.

I als establiments comercials, tant als que us manteniu oberts per abastir de productes de primera necessitat a la població, com als que us heu vist obligats a tancar, havent de suportar un esforç econòmic.

Agrair, també, la col·laboració i la conducta cívica de veïns i veïnes, que amb el seu comportament exemplar, compromesos amb els valors de la convivència, ajuden a fer les coses més fàcils per a tots. I, per finalitzar, el meu ferm encoratjament a qui està en aquests moments passant la malaltia, així com a les persones del seu voltant que les atenten i animen.

 

Futur.

Però malgrat el que estem vivint avui, hem de pensar en el demà, comptant amb la implicació de tothom. Per tant, preparem ja l'escenari dels propers mesos, tot pensant en aquelles mesures i accions de futur que han d'incidir en pal·liar els efectes i l'impacte d'aquesta crisi. Bàsicament, les seves conseqüències socials i econòmiques, que afectaran el nostre teixit empresarial i la nostra societat.    

Salouencs i salouenques, en nom de la Corporació que presideixo, us dono, sincerament, les gràcies, per la vostra imprescindible col·laboració; i us demano responsabilitat, confiança i comprensió, perquè tinc, hem de tenir tots i totes, l'absoluta esperança que la comunitat científica trobarà, ben aviat, aquella solució que ens permetrà, de nou, viure amb normalitat i plenitud.   

 

Ànims, molta força i cuideu-vos. Perquè tot anirà bé.

  

Pere Granados Carrillo

Alcalde de Salou

31-03-2020

 

Document Actions