Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Cinc alumnes de l'IES Jaume I reben els Premis Beques 2007 per a Estudis Universitaris

dilluns 17 desembre 2007

L 'alcalde de Salou, Antonio Banyeres; acompanyat del regidor de Cultura i Ensenyament, Paco Gaya i de la directora de l'IES Jaume I, Montse Vallès, van lliurar divendres passat els Premis Beques 2007 per a Estudis Universitaris. Ho van fer en un acte solemne, celebrat a la sala Xavier Turull de l'Escola Municipal de Música, durant el qual el periodista Xavier Graset va impartir una conferència titulada 'El verí de la ràdio'.

A la convocatòria d'aquest atorgament de beques, es van presentar nou sol·licituds: dues d'alumnes amb matrícula d'honor, tres d'alumnes del Batxillerat Humanístic i de Ciències Socials, dos d'alumnes del Batxillerat de Ciències de la Naturalesa i de la Salut, una d'un alumne del Batxilllerat Tecnològic i un altra d'un alumne d'un Cicle Formatiu de Grau Superior.

Els alumnes que han obtingut aquests premis són, en concret: Laia Duart Vilella, del Batxillerat Humanístic i de Ciències Socials; Rubén González Hernández, del Batxillerat Tecnològic; i Carlos Javier Ruiz Laguna, del Batxillerat de Ciències de la Naturalesa i de la Salut. Els estudiants amb matrícula d'honor als quals se'l ha concedit també una beca són: Jorge Enrique Lorente Sánchez, del Batxillerat Humanístic i de Ciències Socials; i Kevin Molina Mata, del Batxillerat de Ciències de la Naturalesa i de la Salut.

Així ho va decidir el jurat de la comissió avaluativa, format pel regidor d'Ensenyament, Paco Gaya, com a president; pels vocals Joan Casals (tècnic d'Educació de l'Ajuntament de Salou), Montserrat Vallès (la directora de l'IES Jaume I); Joan Pons (el Cap d'Estudis),Montserrat Piqué (cap d'Estudis Adjunta), Inés Sánchez (la presidenta de l'AMPA); i per la secretària Mª Cruz Naval (secretària de l'IES Jaume I). A l'hora de seleccionar els guanyadors, els integrants d'aquest jurat van tenir en compte el rendiment acadèmic a Batxillerat dels sol·licitants, considerant la seva nota d'accés a la universitat i la renda familiar de cadascun dels membres computables de la família.

L'Ajuntament de Salou convoca aquests guardons amb l'objectiu de fomentar l'aprofitament educatiu de les noves tecnologies, fomentar la mobilitat dels estudiants per millorar el seu nivell formatiu i promocionar la formació continuada d'aquells alumnes de Salou que s'incorporen al món universitari.

Per optar a aquests premis, els candidats havien d'estar matriculats en el 2n curs de Batxillerat de l'IES Jaume I de Salou o en altres centres de Batxillerat de la província durant el curs 2006-2007, tenir nacionalitat espanyola, ser menors de 25 anys i estar empadronats al municipi de Salou.

La quantia de la beca és de 565 euros, per als alumnes qualificats amb matrícula d'honor per les Juntes d'Avaluació de 2n de Batxillerat; i de 1.284 euros, per a la resta de seleccionats.

En el transcurs de l'acte d'entrega dels guardons, el periodista Xavier Graset, que actualment presenta el programa radiofònic 'L'oracle' a Catalunya Ràdio, va incidir en la importància que té la formació en el desenvolupament personal i professional de les persones, davant un públic jove integrat pels alumnes de l'IES Jaume I. El mateix van fer l'alcalde, Antonio Banyeres; el regidor d'Ensenyament, Paco Gaya; i la directora de l'institut, Montse Vallès.

Document Actions