Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Clausura l’escola taller ‘Salou Ocupa’t Jove 2’

L’alcalde de Salou remarca el compromís de l’Ajuntament amb polítiques actives per a l’ocupació i la inserció laboral de la joventut de la ciutat

dilluns 28 juny 2010

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha clausurat avui l’escola taller ‘Salou Ocupa’t Jove 2’ juntament amb el regidor Gestió Econòmica i Gestió Interna, Jesús Barragán i el director territorial del Servei d'Ocupació de Generalitat, Ramon Inglés. El taller ha tingut l’objectiu de fomentar la inserció laboral entre els joves de 16 a 25 anys del Municipi que han participat.

Tots els assistents han rebut un certificat d'aprofitament expedit per l'Ajuntament de Salou. Granados ha remarcat el “compromís de l’Ajuntament de Salou amb les polítiques actives per a l’ocupació i la inserció laboral” i ha afegit que “en uns moments de difícil situació econòmica com la que estem vivint, la política municipal ha de posar en marxa programes do formació que generin llocs de treball per a la població”.

‘Salou Ocupa’t Jove’ és un projecte integrat en les polítiques actives d’ocupació que ha desenvolupat un pla formatiu combinat, mitjançant continguts teòrics per tal de donar la professionalitat necessària per la futura inserció laboral dels seus participants. Ha estat dirigit a joves majors de 16 anys i menors de 25 anys, demandants d'ocupació inscrits a la Borsa de Treball Municipal i a l'Oficina de Treball de la Generalitat corresponent. El projecte ha tingut una duració de dos anys. Va començar el 30 de juny del 2008 i ha acabat avui, dia 29 de juny del 2010.

En aquest taller, s’ha  desenvolupat la formació en la professió de ‘serraller’ i soldador d'estructures metàl·liques. Els participants han rebut una beca de 9 € cada dia d'assistència i per la resta del projecte se'ls formalitza un contracte de treball per la formació amb una remuneració del 75% del Salari Mínim Interprofessional.

L'Escola Taller "Salou Ocupa't Jove 2", per tal de portar a la pràctica la formació impartida, ha realitzat gran varietat de treballs municipals i d'interès social. Entre els treballs realitzats està la reparació de la porta metàl·lica de la Deixalleria Municipal, la construcció de reixes de finestres de diferents edificis, la elaboració de la corona de la festa de Jaume I, la construcció de tanques metàl·liques per equipaments i instal·lacions municipals, etc.

La formació d’aquest taller ha estat impartida per personal de l’Ajuntament de Salou. En aquest sentit, Granados ha recordat “el compromís de l’actual  equip de govern amb les polítiques actives d’ocupació, en un municipi amb un índex de creixement de la població dels més elevats de la comarca” i ha explicat la voluntat del consistori que “per tal que el projecte continuï en un futur”.

 

 

Galeria d'imatges

premsa.JPG

Document Actions