Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Cloenda de les accions formatives del Programa Integral d'Acollida de Salou

dimarts 30 juny 2009

Un total de 51 immigrants reben els diplomes acreditatius d'assistència

El Centre de Ciutadania i Igualtat del carrer Ebre ha estat l'escenari de la cloenda dels tercer trimestre dels cursos de formació bàsica de la llengua catalana i coneixement de l'entorn, així com el tallers d'habilitats laborals i el d'habilitat socials per a dones. Aquestes tres accions formatives entren dins del Programa Integral d'Acollida (PIA) que es du a terme a Salou des del 2006 i que està a adreçat als nouvinguts.

Ahir a la tarda, 29 de juny, l'alcalde de Salou, Pere Granados i la regidora d'Acció Social, Dona i Immigració, Ana Narbona, van donar els certificats d'assistència a mig centenar de persones que han seguit aquests cursos. El primer d'ells, que es va iniciar l'any 2006 i porta ja nou edicions, està adreçat a persones acabades d'empadronar i que desconeixen el seu entorn, per tal de donar a conèixer i facilitar als nouvinguts que es puguin moure amb més autonomia. En aquesta darrera sessió s'han matriculat 23 alumnes (21 homes i 2 dones) majoritàriament de Senegal i Pakistan. Pel que fa al taller d'habilitats laborals s'han emès 22 certificats d'assistència i s'ha dirigit a persones majoritàriament del Marroc, Rússia, Senegal, Pakistan o Iraq; finalment, pel que fa al taller d'habilitats socials per a dones s'han emès 8 certificats més, majoritàriament per a dones d'origen senegalès.

La regidora d'Acció Social, Dona i Immigració, Ana Narbona, explicava que 'es tracta d'uns cursos d'orientació que suposen una primera presa de contacte amb una nova realitat i que resulten molt interessants per a les persones que arriben a Salou i desconeixen, des dels drets i deures en qüestions tant bàsiques com la sanitat, l'educació, la salut, entre altres'.

Document Actions