Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Comandaments de les policies locals de Catalunya es reuneixen, a Salou, en una jornada formativa

dilluns 18 desembre 2023

Salou ha estat l'escenari escollit pel Sindicat Unificat de Comandaments de la Policia Local (SUCPOL) per celebrar la seva segona jornada formativa, de reflexió i intercanvi d'experiències en l'àmbit de les Policies Locals de Catalunya.

Després de la primera edició realitzada a Vila-seca l'any passat, aquesta trobada ha comptat amb la presència de comandaments de Policies Locals, majoritàriament del Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre i algunes autoritats judicials i polítiques.

L'acte inaugural va anar a càrrec de l'alcalde de Salou, Pere Granados, qui va agrair als organitzadors per haver triat Salou, destacant que aquesta elecció reafirma el municipi com un lloc segur i d'acollida. Granados - després de felicitar el president de SUCPOL, Miguel Ángel Marchal - va remarcar la forta aposta del govern local per millorar la percepció de seguretat i augmentar el nombre d'efectius policials, evidenciat per la selecció de sis nous agents.

L'alcalde va destacar també la professionalitat, la formació contínua i la importància de la tasca de proximitat de la Policia Local, ressaltant la rellevància de la jornada com a espai d'intercanvi d'experiències en l'àmbit de les policies locals de Catalunya. Va incidir en la importància de la seguretat viària, una competència exclusiva de les policies municipals en l'àmbit urbà, així com en els canvis normatius i els diversos criteris interpretatius de la judicatura en aquesta àrea. A més, va fer referència al paper dels drets humans en les intervencions policials i en el respecte de l'activitat policial.

Pere Granados va remarcar la forta aposta del govern local per millorar la percepció de seguretat i augmentar el nombre d'efectius policials, evidenciat per la selecció de sis nous agents

Per part seva, Anna Fonts, fiscal delegada de Seguretat Vial, va abordar aspectes de la seguretat viària i va oferir algunes pinzellades legislatives. Va incidir força en la matèria d'imprudència basant-se en la darrera reforma del Codi Penal i la Llei de Seguretat Viària.

D'altra banda, Ricard Checa, president de l'Observatori dels Drets Humans de Catalunya, va tractar qüestions relacionades amb el respecte tant al ciutadà com a l'activitat policial, argumentant que "sense seguretat no hi ha llibertat, i sense llibertat, la democràcia està en perill". Va insistir que cal respecte i tracte digne entre persones.

Sebastià Domínguez va destacar la gran tasca sindical i formativa impulsada per SUCPOL, enfocada a professionalitzar l'escala de comandaments de les Policies Locals, posant en valor els drets humans 

El regidor de Seguretat Ciutadana de Salou, Sebastià Dominguez, i Marc Costa, director general de coordinació de les Policies Locals de Catalunya, per clausurar l'acte, van felicitar els comandaments per la tasca executada per les policies municipals i encoratjar els agents a fer respectar la llei i fer que les ciutats siguin encara més segures.

Domínguez va destacar la gran tasca sindical i formativa impulsada per SUCPOL, enfocada a professionalitzar l'escala de comandaments de les Policies Locals, posant en valor els drets humans i la necessitat d'establir protocols de comportament i actuació contra qualsevol mena de discriminació.

Marc Costa va defensar la necessitat de dur a terme actuacions mixtes entre la Policia Local i els Mossos d'Esquadra, tot a favor de la seguretat ciutadana.

La jornada va ser, per tant, un clar exemple de l'esforç col·lectiu per millorar la seguretat i el benestar dels ciutadans a través de la col·laboració i el compromís dels cossos de seguretat locals.

Galeria d'imatges

sebas.jpg
sebas2.jpg
4d7a3a31-1988-4052-8c86-9364fa0becef.jpg
17f9b862-2515-498f-aa5f-31e1206d98b1.jpg
47b8c170-aa46-4fb3-bced-adddccbdbf3f.jpg

Document Actions