Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Comença el compte enrere a Salou per a la gran festa del Cós Blanc

S’ultimen els detalls per gaudir de la desfilada de carretel.les, la música i el confetti. S’habiliten 4 pàrquings d’aparcaments controlats de fàcil i ràpida accessibilitat

dijous 30 gener 2014

Tot està a punt per gaudir d’una de les festes més espectaculars de Salou i de tot el territori, el Cós Blanc que enguany arriba a la seva 34ena edició.  Els preparatius i dispositius estan a punt per rebre el proper dissabte dia 1 de febrer la festa més multitudinària: el Cós Blanc amb la cercavila i la presentació de les carrosses pel matí i la desfilada de les carretel•les per la tarda. Els canons que dispensaran les vint tones de confeti ja estan preparats pels diferents punts del carrer Ciutat de Reus.

El que ja s’han descarregat són els 3.000 quilogram de confetti per la primera part de la festa, la presentació de les carretel.les el dissabte al matí. Un total de 29 carretel•les formades per unes 2.500 persones desfilaran pels carrers del municipi al matí, en una rua de lluïment que  començarà a les 10.30 del matí des del carrer Advocat Gallego i que donarà una volta fins arribar al passeig Jaume I i tornarà al punt de sortida.  Ja per la tarda, en l’acte més esperat i multitudinari de la festa major d’hivern, s’espera que unes 32.000 persones es congreguin al voltant del carrer Ciutat de Reus en una discoteca a l’aire lliure i també pel carrer Barcelona, en aquest recorregut en un ambient més tranquil i familiar. Serà a les set de la tarda quan la música, la diversió i el confetti omplin el carrer de Ciutat de Reus i els voltants.

La regidora de Cultura, Maria José Rodríguez, ha explicat que “durant la festa del Cós Blanc aglutinem tots els nostres esforços, tant de la Regidoria de Cultura com de la resta d’àrees que col.laboren,  per fer d’aquesta celebració tot un èxit pel que fa a organització, diversió i seguretat, convertint aquesta tradicional festa en una de les expressions més especials de la nostra cultura i aconseguint que ciutadans i visitants participin al màxim d’aquesta celebració”.

Aquest any participen 29 carrosses  que porten un total de 25 colles les quals sumen més de 2.500 participants a la rua. Es preveu que al llarg del recorregut hi hagi fins a 20 canons distribuïts al llarg del carrer que llançaran pels aires vint tones de confeti;  a més d’unes altres que 5 tiraran les pròpies colles des de les carretel•les. Tota la desfilada estarà amenitzada pel DJ Ismael Cantos qui punxa música en directe sota la batuta del salouenc Juanma Hidalgo qui ostenta per 32è any l’honor de ser l’speaker i amenitzar la desfilada de les carretel•les. Hi haurà, a més 550.000 w de llum, 175.000 de so, 200 mòbils d’il•luminació i làsers i la participació de gogo’s.

Un dels atractius de la desfilada nocturna és la posta en escena de les carretel•les, amb les seves coreografies i l’efecte que fan quan entren al carrer Ciutat de Reus amb els equips d’il•luminació i so d’última generació per tal de dotar d’una major espectacularitat la celebració que any rere any bat rècords. Enguany, la sonorització equival al muntatge de deu concerts units en els 350 metres del carrer per on passa la desfilada.

Dispositiu de Seguretat

Com és habitual també, es munta al voltant de la festa un pla d'autoprotecció on hi participen més de 300 incloent la Policia Local; els Mossos d’Esquadra; Protecció Civil; ambulàncies, Bombers; empreses de seguretat i voluntaris.

En concret, la Policia Local de Salou ha habilitat tot un dispositiu de coordinació del trànsit per tal de que tothom pugui accedir i gaudir de la festa. El gruix del dispositiu s’activarà a partir de les 18:00 hores i fins passades les 23:00h de la nit amb el 100% d’efectius en actiu. Per aquest motiu, es tallarà la circulació dels següents carrers durant el desenvolupament del Cós Blanc: el carrer Barcelona, Via Roma, c/ Ciutat de Reus, c/ Advocat Gallego, c/ Carrilet, c/ Sínies.

Pel que fa als estacionaments, i en previsió que a la festa del Cós Blanc s’acostin un nombre molt elevat de cotxes provinents d’altres municipis veïns, la Policia Local de Salou ha senyalitzat 4 pàrquings d’aparcaments controlats de fàcil i ràpida accessibilitat a l’esdeveniment: pàrquing del Passeig Jaume I amb capacitat per a 500 vehicles; pàrquing Carles Roig, amb 750 places habilitades; pàrquing Maria Castillo, amb 900 places de vehicles; i pàrquing d’Emprius, amb una capacitat de 800 places.

Des de la Policia Local i la regidoria de Seguretat Ciutadana, Protecció Civil i Mobilitat, s’agraeix la col•laboració ciutadana, es prega paciència per les molèsties que es puguin causar i s’aconsella arribar a Salou pels volts de les sis de la tarda; amb temps per tal de poder aparcar i arribar al punt on s’inicia la desfilada.  Finalment, es recorda que caldrà atendre les indicacions de la Policia Local i de l’organització de l’esdeveniment, per tal d’aconseguir una festa segura i sense incidents.

El Cós Blanc Xic’s

La quarta edició del Cos Blanc Xic’s, organitzada pel Club Xic’s, arribarà a Salou demà divendres per tal que els més petits puguin ballar i gaudir de la festa a petita escala. La regidora d’Infància, Júlia Gómez, ha explicat que “tornem a repetir aquesta experiència que tan bona acollida ha tingut en les anteriors edicions; els nens i nenes podran divertir-se amb música i conffeti d’una manera molt més adaptada i controlada”. La Festa serà a partir de les 17.30 hores a l’Envelat i es preveu una duració de més de dos hores.
La festa farà ballar als més petits i grans al so cançons populars infantils; a més de repassar altres èxits musicals del moment. En total es preveu llançar mitja tona de confetti a través de canons i també amb els xanquers els quals amenitzaran la festa. El Cós Blanc Xic’s organitza, com cada any, un concurs de disfresses pels menors de 14 anys. Es tracta d’una activitat promoguda per tal que els més petits puguin gaudir de la festa del Cós Blanc d’una manera més controlada.

Galeria d'imatges

COSBLANC2.jpg
premsa.JPG
PARQUINGS-COS.JPG
Carrer_Ciutat_de_Reus.JPG
Recorregut_Cs_Blanc.jpg
Carrer_Ciutat_de_Reus.JPG
Recorregut_Cs_Blanc.jpg
premsa.JPG
PARQUINGS-COS.JPG
COSBLANC2.jpg

Document Actions