Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Comença la prova pilot per convertir en illa de vianants tres carrers propers Passeig Jaume I de Salou

dijous 23 juny 2016

Aquest matí ja no es pot circular pels carrers Girona i Josep Carner, mentre que el Lleida ha ampliat una de les voreres. Es busca afavorir el trànsit de vianants

 

També s’ha modificat el carril bici que uneix la plaça Europa amb el passeig, instal·lant-se al C/Josep Carner

 

La Policia Local de Salou ha inciat avui, 23 de juny, la prova pilot anunciada mesos abans per tal de donar una major força al trànsit de vianants als carrers perpendiculars al Jaume I i fins al carrer Major en detriment dels vehicles. Després d’una setmana de treballs de senyalització vertical i de pintura als carrers Girona, Lleida i Josep Carner els agents de policia ja començaven ahir a explicar als cotxes i vianants que s’havia modificat el trànsit i el sentit de circulació. La prova però comença avui en ferm i pretén valorar fins al mes d’octubre el comportament dels veïns i visitants en aquesta illa de carrers molt cèntrics, que compten amb una elevada afluència de vianants que transiten a peu pel que fins ara eren voreres estretes i poc accessibles. Es tracta doncs, de buscar millors condicions per a convertir-ho en una zona comercial.

 

Els tres carrers es troben situats entre el Passeig Jaume I i el carrer Major a l’alçada de la plaça de les Comunitats Autònomes. Les darreres setmanes agents de la Policia Local ja han dut a terme les tasques d’informació al veïnat, i als col·lectius afectats per aquests canvis de circulació i pas. El regidor de Seguretat Ciutadana, David González, explicava que “esperem veure els resultats durant aquests mesos de temporada alta i avaluar, posteriorment, com ha funcionat la prova pilot abans de parlar d’executar projectes de major envergadura amb obra civil”. González ha recordat també que s’està atenent una demanda dels comerciants de la zona i que únicament es permetrà l’accés a veïns amb aparcaments i també per a la càrrega i/o descàrrega en zones i hores determinades.

 

Dins de les modificacions que comportarà la peatonalització del carrer Girona hi ha l’eliminació total de les zones blaves. Pel que fa al carrer Lleida s’ha eliminat un tram lineal d’aparcament incorporant tota aquesta amplada a la vorera del carrer; per tant sumant un pas de vorera considerable exclusiu de vianants; i traslladant els aparcaments de zona blava al carrer Madrid.

En el cas del carrer Josep Carner aquest s’ha transformat totalment en una zona de vianants i també ha quedat afectada la part del carril bici que unia el passeig amb la plaça Europa i l’Avinguda Pere Molas. Per tant, el carril bici que abans passava pel carrer Verge del Pilar, Major i Josep Carner es traslladarà en la seva totalitat al C/ Josep Carner i enllaçarà fins a la plaça Europa.

Galeria d'imatges

provapilot.jpg
provapilot.jpg
P1270109.JPG
P1270102.JPG

Document Actions