Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Comença la vuitena edició del curs de formació d’interins de Policia Local a la comissaria de Salou

Un total de 31 agents de Salou, Cambrils, Tona i Sitges comencen un mes d’aprenentatge intensiu

dilluns 22 març 2010

L'alcalde de Salou, Pere Granados, juntament amb l’Inspector en Cap de la Policia Local, José Luís Gargallo, i la cap de la secció de Formació Bàsica de l’Escola de Policies de Catalunya, Imma Molas, han donat aquest matí la benvinguda als 31 nous policies interins que comencen la formació a Salou, un cop superades les respectives proves, i que durant sis mesos complementaran les plantilles de seguretat dels quatre municipis (Salou, Cambrils, Tona i Sitges) pels quals han aconseguit una plaça.
El curs té una durada de 120 hores; comença avui 22 de març i finalitza el proper 22 d’abril, amb unes pràctiques intensives que coincideixen amb el període de la Setmana Santa i en la qual els agents, com ha explicat Gargallo, “duran a terme accions com ara la regulació del trànsit; fer un seguiment del compliment de les ordenances; qüestions assistencials o d’informació”; és a dir, les tasques pròpies del policia quan arriba la temporada alta. En canvi, els interins no podran dur a terme tasques de policia judicial o d’atestats, unes funcions que queden relegades per llei als agents de carrera.

Cal destacar que aquest curs de l’Escola de Policies de Catalunya, el vuitè que té lloc a Salou, és l’únic que es fa de manera descentralitzada durant el primer semestre de l’any i, molt possiblement serà l’únic de Catalunya.
Per la seva part, l’alcalde de Salou, Pere Granados, ha felicitat el conjunt d’agents per haver superat les proves i haver obtingut una plaça. “Sense cap mena de dubte esteu molt ben preparats perquè aquí a Salou van ser més de 420 agents els que van optar a una de les 14 places i avui, finalment, comenceu la formació”, ha explicat. Granados, els ha encoratjat a fer bé la feina “donat que la seguretat és un servei fonamental i que les regles de joc estan marcades i s’han de fer complir per a aconseguir una bona convivència i sota la premissa del servei públic”, ha dit.

El màxim responsable municipal també ha contextualitzat el lloc on passaran el proper mes formant-se amb unes característiques específiques d’un municipi turístic. Concretament a Salou, amb aquest reforç de 14 agents la plantilla arribarà fins als 92; ja que habitualment n’hi ha 78 de fixes en plantilla.

Galeria d'imatges

DSCN1843.JPG
DSCN1847.JPG

Document Actions