Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Comença la XV Festa Medieval del Rei Jaume I i el tradicional Mercat Medieval

Tallers, jocs, música de trobadors o espectacles de màgia i acrobàcia ompliran un cartell del Mercat Medieval a partir de dimecres

dilluns 30 agost 2010

El proper dimecres dia 1 de setembre començarà el Tradicional Mercat Medieval que finalitzarà amb la XV Festa Medieval del Rei Jaume I.  La música, el ball i la festa ompliran l’onzena edició del Mercat Medieval.  Una cinquantena de paradistes artesans ompliran els carrers Ponent, València, Església, dels Pins, Joan Miró i Rafael Casanovas enmig d’una ambientació medieval. Des de dimecres fins el dissabte, els visitants podran  passejar i comprar tot tipus de productes a més de gaudir d’espectacles d’animació per a totes les edats.

El mercat restarà obert de les 10.30 a les 14 i de les 17 a les 23 hores. Al marge de l’activitat comercial, que arriba a la desena edició, també hi haurà nombroses activitats complementàries d’animació amb espectacles de circ o teatre; una desena de tallers de demostració d’oficis; jocs medievals al costat de la biblioteca; un carrussel de fusta per als més petits; així com la caravana de burros, un faquir, cavallets…  Entre les activitats més destacades, hi haurà espectacles de màgia ‘David l’Ogre’ així com teatre del guinyol ‘El Princep sensible’ o un cercavila de foc el dijous a la nit .  El mercat comptarà amb altres elements que conformen un espectre a Salou d’autèntica festa i amb molt bona acceptació. Al mercat d’artesania s’hi poden trobar sabons naturals; pans i coques; productes de la terra manufacturats artesanament; jocs de fusta o, fins i tot, herbes aromàtiques.


El regidor de Comerç, Mercat i Consum, Pedro Lavilla ha descat que aquestes festes “compten amb una gran acceptació i participació” i ha afegit que “són molt ben acollides pels comerciants de Salou donat que és un estímul més per al comerç per la gran quantitat de gent que surt al carrer”.  Lavilla ha destacat que “enguany s’ha demanat als comerciants un esforç d’implicació col·laborant en la decoració i vestimenta de les seves botigues”.

XV edició de la Festa Medieval
La festa del Rei Jaume culminarà el dissabte 4 de setembre amb la XV edició de la Festa Medieval que començarà a les vuit del vespre amb la sortida del Rei Jaume I i el seu seguici des de la Torre Vella i en direcció a la platja de Llevant. L’arribada del seguici a la Platja estarà formada per tres-centes persones, ciutadans de Salou, que representaran els diferents estaments: soldats, nobles, els estàndards, el Rei, la Reina i el poble. Posteriorment, durant la festa es podrà gaudir de ‘La Colla del Geperut’ o del grup ‘Acha Medieval’ que farà una recreació d’un grup de cavallers de l’època. Per la seva banda, el grup la ‘Sucarranya’ farà una recreació de la música medieval i la formació musical ‘Va de vent’ simularà les bandes medievals que a Catalunya acompanyaven els actes de gran rellevància, la banda de tambors del Monzón

La festa comptarà amb un Combat d’armes a càrrec de la companyia ‘Acha Medieval’ i un gran espectacle eqüestre a càrrec dels Amics del Cavall de Salou.

La Biblioteca Pública Municipal també comptarà amb activitats diverses com exposicions, jocs i enigmes sobre la figura i l’obra de Jaume I, conferències i la presentació de la novel·la ‘L’amor secret del rei en Jaume’ de la escriptora Assumpció Cantalozella.

La regidora de Cultura i Festes, Isabel Aguilera, ha agraït la participació de tots els ciutadans i entitats i ha destacat que “em fet l’esforç d’oferir una festa de qualitat sempre intentant millorar-la per tal de que tots els ciutadans puguin gaudir dels actes”. L’Ajuntament ha reduït en un 50% el pressupost per enguany. La regidora ha explicat en aquest sentit que “enguany s’ha reduït tenint en compte l’actual situació econòmica i això ha suposat un gran esforç tant en originalitat i creativitat com per part de totes les empreses i grups que hi participen que han entès la situació”.

Galeria d'imatges

premsa.JPG

Document Actions