Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Comencen les feines per l’enderroc de l’edifici de la Bolera

Avui ja han començat a treballar les màquines per fer possible l’enderroc que possibilitarà un canvi d’imatge de l’entrada de Salou

dimecres 18 maig 2011

Avui han començat els treballs per poder enderrocar l’antic edifici de la bolera situat a l’entrada de del municipi per l’autovia de Reus, ubicat a l’altra banda del Parc Botànic i que durant molts anys s’ha  trobat en un estat d’abandonament.

A primera hora del matí les màquines han començat a preparar el terreny per netejar la zona que envolta l’edifici així com una exhaustiva neteja de la runa exterior i interior. Pròximament, es traslladaran màquines que permetran extreure l’asfalt. D’aquí uns 10 dies, es procedirà a retirar l’aurelita mitjançant una empresa especialitzada i homologada per la Generalitat pels seus elements contaminants.   Acte seguit, es realitzarà l’enderroc definitiu de l’edifici, separant la runa orgànica d’altres elements per poder realitzar el reciclatge oportú.  En aquest sentit, en aproximadament un més estaran finalitzades aquestes feines.

La bolera, va obtenir l’any 1979 una llicència a precari per part de l’aleshores ajuntament de Vila-seca i Salou. Després d’uns anys de funcionament i d’haver esdevingut un equipament pioner en el camp de l’oci a les nostres comarques va entrar en desús. Des d’aleshores es va anar deixant fins arribar a l’estar gairebé ruïnós d’avui en dia.

Des del govern municipal s’han fet molts esforços i negociacions per tal d’aconseguir l’autorització d’enderroc a través de diferents reunions i contactes amb la propietat per tal d’arribar al conveni que l’alcalde, Pere Granados, va signar i que culminarà amb la desaparició imminent de l’edifici.

L’enderroc és la única sortida viable a les actuals instal•lacions ja que en els planejaments urbanístics del municipi de Salou dels anys 1992 i els de 2003 l’edifici queda fora de l’ordenació i està condemnat a desaparèixer quan es desenvolupi en el futur el pla del Sector 04. Precisament l’enclavament de la bolera està catalogat com a terreny destinat per a equipaments municipals, és a dir, esdevindrà un terreny destinat a sòl públic per a ús d’equipament.

Galeria d'imatges

DSC_8698.JPG

Document Actions