Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Comencen les obres per la remodelació de la Font Lluminosa

L’Ajuntament de Salou ha iniciat aquesta setmana les obres de remodelació de la Font Lluminosa al Passeig Jaume I de Salou, a la plaça de Francesc Germà.

dimarts 21 desembre 2010

Es tracta d’un projecte que pretén retornar l’esplendor de la font més característica del Salou de tots els temps i tornar-la al seu estat originari de funcionament; a més de millorar també l’entorn on es troba ubicada. L’objectiu és crear un espai obert i urbanísticament més dinàmic que actuï com a punt  d’atracció, segons el projecte redactat pels serveis tècnics municipals.

La plaça i la font daten de l’any 1973 quan es va construir una font lluminosa espectacular per a aquella època que combinava i canviava colors i que posteriorment va incorporar la música. Aquesta font va ser una realització de la Oficina Tècnica Buigas, i, de fet, va ser el propi Carles Buigas, ideòleg de les fonts de Montjuïc a Barcelona, qui va inaugurar-la. “És tracta d’una font que té una simbologia important per a la ciutat i durant molts anys ha estat un element característic i punt d’atracció emblemàtic del municipi”, deia el regidor de Gestió de Territori, Marc Montagut.  Amb el temps, la pròpia plaça com la font, han sofert un cert envelliment d’alguns dels seu elements. Després de 35 anys de funcionament l’Ajuntament de Salou revitalitzarà aquest espai realitzant una sèrie de modificacions que recuperaran l’esplendor original i adequant-la als temps actuals.

El pressupost de contracta de l’obra és de 800.000 euros i els treballs hauran d’estar enllestits en un termini de 4 mesos, és a dir, per abans de Setmana Santa i comprenen una superfície de 6.500 metres quadrats.

Document Actions