Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Comencen les proves eliminatòries pels 300 candidats que opten a una de les 14 places de Policia Local d’estiu

D’aquesta selecció, sortirà l’equip que ha de reforçar la seguretat de Salou fins el mes d’octubre

divendres 14 març 2014

Un total de 300  candidats, d’entre 18 i 40 anys,  s’han presentat avui a la primera de les proves per accedir a les 14 places de Policia Local previstes per ampliar la plantilla durant aquest estiu.  La prova de caràcter cultural s’ha dut a terme aquest matí a l’Ajuntament de Salou i és la primera de les quatre que es realitzaran durant els propers dies. Un total de 45 persones han superat la prova d’avui.

El regidor de Serveis Interns, i alcalde en funcions, Mario Garcia, acompanyat del regidor de Seguretat Ciutadana, Marc Alarcón, ha explicat que “des de l’equip de govern considerem que es prioritari reforçar la seguretat al nostre municipi durant els sis mesos de temporada amb més visitants”, una mesura que té un cost d’uns 200.000 euros per a les arques municipals.

Dels 300 aspirants,  un 85% són homes i un 15% dones i la seva procedència és de tot arreu de Catalunya. La setmana passada es van realitzar les proves de català de nivell B i avui es tractava d’una prova de cultura general tipus test amb 10 preguntes sobre coneixements de cultura general i 10 més de l’actualitat social, cultural i política. Per superar aquesta prova calia obtenir una puntuació mínima de 5 en tot l’exercici havent contestat correctament com a mínim a 11 preguntes de tot l’exercici.  Algunes de les preguntes que s’han realitzat feien referència a aspectes d’informació general del municipi, les seves festes i la seva història i d’altres preguntes eren de cultura general com capitals de països o d’actualitat com del Barcelona World o el conflicte de Crimea.
Les 45 persones que han superat aquest primer exercici eliminatori hauran de dur a terme les proves d’aptitud físiques al camp d’esports municipal. També serà de caràcter obligatori i eliminatori una quarta prova consistent en una bateria de tests psicotècniques i una altra prova (obligatòria i eliminatòria) que constitueix en realitzar un supòsit pràctic relacionat amb els coneixements policials i territorials.  Finalment, la darrera de les proves, per als candidats que hagin superat prèviament la resta d’exercicis serà de caràcter voluntari i ajudarà a sumar punts, aquesta prova consistirà en comprovar el nivell dels aspirants en el coneixement de la llengua anglesa i altres idiomes.

Els futurs agents seleccionats a finals de març hauran de passar un curs de policia de 120 hores impartit pels responsables de l’Escola de Policia de Mollet del Vallès, abans d’incorporar-se a la Policia Local de Salou, com agents interins.

Galeria d'imatges

premsa2.jpg
premsa1.jpg
premsa1.jpg
premsa2.jpg
premsa2.jpg

Document Actions