Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Comunicat de l'Ajuntament de Salou en relació Barranc de Barenys

Postura del consistori sobre la resolució que va ser aprovada per tots els grups parlamentaris en relació amb el problema del Barranc de Barenys i l'execució de les obres de canalització

divendres 12 juliol 2013

 

Arran d’una “resolució” aprovada per tots els grups parlamentaris, relacionada amb el problema del Barranc de Barenys, on es compromet al govern de la Generalitat a “assesorar técnicament l’Ajuntament de Reus” a buscar solucions per a la gestió adecuada del sistema de sanejament urbà i la depuradora d’aigües residuals en moments de fortes pluges, perque no afectin la platja de Salou; i a assesorar l’Ajuntament de Salou en “els requisits que ha de complir el projecte de canalització del barranc”, des de l’Ajuntament de Salou es vol manifestar el següent:

 

- Agraïr que la cambra catalana que reconegui que part del problema que pateix Salou amb el barranc de Barenys prové del municipi veï de Reus.

 

- Desmentir les afirmacions de les diputades Hortènsia Grau (ICV) i Victòria Forns (CiU), que donen incomprensiblement per extingit el conveni entre l’ACA i l’Ajuntament; quan en realitat en el conveni no hi ha cap clausula en els suposits de la seva vigència que limiti els acords en el temps. Suposem que un error per desconeixement del tema i de la realitat, o perquè és una forma d’exculpar que per part d’una de les parts s’incompliràn les obligacions. De fet la diputada d’ICV manifesta clarament que “no hi ha responsabilitat econòmica de l’ACA”, quan segons el conveni hauria de fer-se càrrec del 50% del cost de l’obra que va de la via del tren fins la platja.

 

- Que amb aquesta resolució es mostra efectivament un desconeixement total del tema i de la realitat; ja que el projecte de canalització i desviament del barranc està aprovat des del desembre de 2011, i està en fase de reparcelació l’àmbit on està situat al Sector 03. 

 

- Que tampoc és cert que el govern de la Generalitat i l’ACA no tinguin  competències sobre el barranc, quan les tenen totes al tractar-se d’un sistema hidrològic que necessita d’una obra hidràulica, que per llei correspon a l’ACA. Per tant, no és l’Ajuntament de Salou qui té les competències per executar l’obra. 

 

- Lamentem les declaracions de la diputada de CiU en el sentit que l’Ajuntament de Salou “ha de complir amb els compromisos que calguin perquè situacions com aquesta no es reprodueixin” (referint-se a les inundacions). Hauria de tenir en compte que l’Ajuntament fa anys que esmerça tots els esforços possibles per evitar l’impacte del barranc fins i tot assumint aquelles obligacions que pertoquen a la Generalitat i l’ACA, que estan doblement compromesos amb la solució al Barranc de Barenys: per responsabilitat i perquè en tenen les competències. En 10 anys Salou ha pagat a l’ACA 27 milions d’euros; i tot i així ha hagut de fer-se càrrec del cost de reparació i manteniment de les instal·lacions.

Document Actions