Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Comunicat de resposta del govern de l’Ajuntament de Salou

Lamentem que el govern de la Generalitat afirmi falsament que Vila-seca hagi presentat propostes més enllà del repartiment fiscal del 50-50

dimarts 15 gener 2013

Vistes les declaracions de l’Ajuntament de Vila-seca i de fonts del govern de la Generalitat  respecte el posicionament de Salou davant el Consorci del CRT, el govern de Salou manifesta el següent:

Lamentem que el govern de la Generalitat afirmi falsament que Vila-seca hagi presentat propostes més enllà del repartiment fiscal del 50-50.

Això denota que el govern de la Generalitat torna a beneficiar a l’Ajuntament de Vila-seca amb perjudici als interessos i drets de l’Ajuntament de Salou, desprestigiant injustament al seu alcalde, Pere Granados, perquè està defensant el seu municipi.

I per això ha arribat l’hora de ser molt clars perquè ningú pugui qüestionar ni desmentir els fets. Mentre que Salou si que ha presentat i fet públiques en diverses ocasions diferents propostes de repartiment fiscal per tal d’arribar a un acord, Vila-seca només n’ha presentat una de sola, tancada i inamovible en el 50%. I és aquesta veritat demostrable que posa en evidència la mentida i la falsedat en les declaracions de les fonts del govern de la Generalitat i de l’Ajuntament de Vila-seca, que és el responsable del bloqueig actual havent rebutjat les propostes de Salou en la darrera reunió de la Comissió.

Una actitud d’immobilisme que posa en perill l’aliança estratègica que el govern de Vila-seca diu cínicament que defensa quan en realitat provoca divisions i conflictes.
Per tant demanem a l’Ajuntament de Vila-seca i al govern de la Generalitat que respectin els pactes signats fa 20 anys.

Salou sempre ha respectat els pactes i reclama allò que en dret li pertoca com són els seus impostos dins del seu municipi que genera PortAventura, i que d’una manera temporal Salou va cedir durant 20 anys.
Mentre que Salou ha complert allò que es va signar amb un total respecte a les voluntats, l’Ajuntament de Vila-seca, amb la seva actitud, no solament està conculcant el seu propi compromís, sinó que està perjudicant a l’altra part amb una pretensió injusta que suposa apoderar-se dels impostos de Salou. 

Per part de Salou sempre hi ha hagut una explícita i inequívoca voluntat de diàleg per crear un nou ens, un nou Consorci, perquè s’ha mostrat com una eina útil i vàlida de gestió, i per això creiem que continuaria essent eficaç per l’agilitat en el desenvolupament dels projectes que inclou ara el CRT com la inversió de BCN World. I esperem que per part de Vila-seca hi hagi la mateixa voluntat de mantenir un òrgan de gestió en la línia d’un nou Consorci, que respecti els drets i la fiscalitat del municipi de Salou, perquè d’aquesta forma és com defensarem els interessos comuns en benefici del futur de tots.
I no obstant això Salou sempre facilitarà i prioritzarà el diàleg i totes les gestions i els tràmits per a desenvolupar i accelerar les grans inversions turístiques.

Document Actions